Linkuri accesibilitate

Anchetă epidemiologică la Spitalul de Arși din București: Un pacient, infectat cu Covid


Romania- generic Covid 19
Romania- generic Covid 19

O anchetă epidemiologică a fost demarată la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică Reparatorie și Arsuri din București după ce Ministerul Sănătății a fost notificat de spital că, un pacient în vârstă de 43 de ani transferat în noaptea dintre 20 și 21 martie 2020 de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, a fost depistat pozitiv la COVID 19.

Bărbatul, care nu a fost testat înainte de a fi transferat în București, a suferit în această unitate specializată două intervenții chirurgicale duminică, 22 martie 2020 și luni, 23 martie 2020.

În 23 martie 2020, conducerea unității medicale din București a decis testarea pacientului având în vedere că acesta a fost transferat din Suceava, acolo unde există un focar de infecție cu COVID 19 și, în paralel, au fost luate măsuri suplimentare de protecție a personalului medical și pacienților înainte de cunoașterea rezultatelor acestui test, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Confirmarea infectării cu coronavirus a venit abia marți seară.

„În acest context, s- a demarat ancheta epidemiologică de urgență.

Au fost depistați 31 de contacti, 28 dintre aceștia fiind cadre medicale.

Toate cadrele medicale se afla din această dimineață în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Cei 3 pacienți identificați ca și contacti indirecți au fost izolați.

Toți vor fi testați pentru COVID 19", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Situația este una gravă la Spitalul Județean din Suceava. Nu mai puțin de 83 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus după efectuarea testelor.

Ministerul Sănătății a decis închiderea pentru 48 de ore a unității și transferarea tuturor pacienților la alte spitale din județ.

XS
SM
MD
LG