Linkuri accesibilitate

Anchetă după vandalizarea unor indicatoare rutiere în maghiară


Poliția a deschis o anchetă după ce mai multe indicatoare rutiere din Harghita au fost acoperite cu vopsea pe inscripțiile în limba maghiară

Poliția din Harghita a deschis o anchetă după ce mai multe indicatoare rutiere, cu inscripții bilingve, în română și maghiară, aflate la intrarea în Gheorghieni și stațiunea Lacu Roșu, au fost acoperite cu vopsea pe porțiunea scrisă în ungurește.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Harghita, Gheorghe Filip, citat de Agerpres, a invocat situații similare când indicatoarele au fost vopsite „atât pe denumirea în limba română, cât şi pe cea în limba maghiară” și a dat asigurări că ambele situații sunt tratate „cu același profesionalism”.

UDMR a reacționat vineri, printr-o postare făcută pe Facebook de purtătorul de cuvânt Hegedüs Csilla, care spune că „vopsirea inscripțiilor de limba maghiară e o provocare împotriva comunității maghiare, e un act de vandalism” și anunță că a făcut plângere la poliție, pentru pedepsirea autorilor.

Un caz similar s-a petrecut la începutul lunii, când a fost acoperită cu vopsea partea în limba maghiară a mai multor indicatoare rutiere aflate la intrarea în câteva localităţi din Harghita. Vinovat a fost găsit un bărbat din Bacău, de 30 de ani, acuzat de distrugere.

Multimedia

Incendiu în Delta Văcărești
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:02:33 0:00
Mai mult
19.12.89 - Actualitatea românească: Ediție specială (II)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:39:57 0:00
1989
Latest episode
19.12.89 - Actualitatea românească: Ediție specială (II)
1989
XS
SM
MD
LG