Linkuri accesibilitate

Angajații de la „Victor Babeș”, din Craiova, la horă, în echipamente medicale


Personalul de la spitalul „Victor Babeș” din Craiova
Personalul de la spitalul „Victor Babeș” din Craiova

Personalul medical de la spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș”, din Craiova, a ieșit în curte, în echipamente medicale, pentru a sărbători pe ritmurile piesei „M-a făcut mama oltean”, în interpretarea lui Ion Luican, victoria salvării unui pacient infectat cu SARS-CoV-2, care a fost internat 32 de zile, din care șapte la terapie intensivă.

Momentul a fost imortalizat într-o înregistrate video postată pe pagina de Facebook a spitalului.

După ce au fost criticați de cei care au comentat pe postarea video pentru faptul că au ieșit în echipamente de protecție în mediu nesteril, că nu au respectat distanța socială și că au lăsat pacienții singuri în spital, angajații spitalului au revenit cu altă postare în care au explicat că a fost un moment de bucurie consacrat bolnavului despre au crezut că va „pierde lupta cu viața” și care a urmărit din salonul său, de la etaj, omagiul care i-a fost astfel adus.

„Momentul de bucurie de astăzi, din curtea spitalului, este legat de 𝘂𝗻 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀 𝗮𝗹 𝗲𝗰𝗵𝗶𝗽𝗲𝗶 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗰𝗮𝗹𝗲 care a salvat un pacient după 32 de zile de internare,dintre care 𝟳 𝘇𝗶𝗹𝗲 în 𝗧𝗲𝗿𝗮𝗽𝗶𝗲 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃ă.

Cel aplaudat se afla la etaj și astăzi este 𝗽𝗮𝗰𝗶𝗲𝗻𝘁 𝘃𝗶𝗻𝗱𝗲𝗰𝗮𝘁 𝗦𝗔𝗥𝗦-𝗖𝗢𝗩-𝟮 după ce în repetate rânduri 𝗮𝗺 𝗰𝗿𝗲𝘇𝘂𝘁 𝗰ă 𝗽𝗶𝗲𝗿𝗱𝗲 𝗹𝘂𝗽𝘁𝗮 𝗰𝘂 𝘃𝗶𝗮ț𝗮.
𝗜-𝗮𝗺 𝗺𝘂𝗹ț𝘂𝗺𝗶𝘁 pentru faptul că a colaborat și a ascultat sfaturile medicilor.”

Mesajul a fost însoțit, de astă dată, de imaginea unui banner uriaș, amplasat în curtea spitalului, pe care scrie #numaiimpreunavominvinge în culorile drapelului României.

XS
SM
MD
LG