Linkuri accesibilitate

Angajat al Ministerului Sănătății, infectat cu coronavirus. 12 persoane, în izolare


Spital Covid - generic

Ministerul Sănătății a anunțat, luni seară, depistarea unui caz pozitiv de coronavirus în rândul unui angajat în urma efectuării unui test RT- PCR, pentru SARS-CoV-2.

În urma anchetei epidemiologice s-a dispus plasarea în izolare a altor 12 persoane care au intrat în contact cu angajatul depistat pozitiv.

„În acest context, conform metodologiei, imediat după aflarea rezultatului testului, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia au fost identificaţi 12 contacţi direcţi care au fost izolaţi la domiciliu şi li s-au recoltat probe. Ancheta epidemiologică va continua şi în perioada următoare, până la identificarea şi altor potenţiali contacti accidentali, ce vor fi testaţi, conform metodologiei de caz”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Marți, va avea loc dezinfecția spațiilor unde își desfășura activitatea angajatul infectat, precum și contacții acestei persoane.

„Mai mult, într-o etapă imediat urmatoare se va face încă o dezinfecție a tuturor spațiilor și birourilor din MS și se vor lua măsuri suplimentare de protecție a personalului care își desfășoară activitatea în clădirea centrală", arată Ministerul Sănătății.

Angajatul infectat cu coronavirus este în prezent internat într-un spital de boli infecțioase.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG