Linkuri accesibilitate

Angajat al șantierului naval din Galați, mort de coronavirus


Romania- coronavirus generic

Direcția de Sănătate Publică Galați a deschis o anchetă epidemiologică după ce un angajat al șantierului naval Damen Galați a murit infectat cu noul coronavirus.

Bărbatul se afla în concediu de odihnă în prima parte a lunii aprilie, iar săptămâna trecută s-a simţit rău şi a fost internat la spital.

Angajatul confirmat cu noul coronavirus a murit în data de 20 aprilie, la spitalul din Galați, iar DSP face anchetă pentru a stabili cu cine a intrat el în contact.

Ultima dată a venit la muncă în urmă cu aproximativ două săptămâni. Apoi, a intrat în concediu. Acum se face o anchetă epidemiologică, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică încearcă să afle cu cine a intrat în contact. Vestea ne-a bulversat”, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, reprezentantul Biroului de presă al Şantierului Naval Damen Galaţi.

De la debutul pandemiei, în şantierul naval gălăţean au fost luate mai multe măsuri de protecţie a angajaţilor. Pe lângă utilizarea dezinfectanţilor şi a măştilor, în şantierul gălăţean a fost înjumătăţită capacitatea de producţie, iar salariaţii fie au fost trimişi în concediu de odihnă sau şomaj tehnic, fie lucrează în ture.

Noi am luat măsuri încă de la început. Toate zonele se dezinfectează, am introdus măsura purtării măştilor, iar de la începutul lunii aprilie am înjumătăţit capacitatea de producţie. Asta înseamnă că se lucrează în rotaţie, jumătate la muncă, jumătate în concediu de odihnă sau şomaj tehnic. De asemenea, se lucrează în ture, unii dimineaţă, alţii după amiaza cu o pauză între ture. Cantina nu a fost închisă dar funcţionează în regim de catering, deplasările în străinătate au fost anulate, nu avem vizitatori din străinătate decât dacă respectă perioada de izolare de 14 zile, iar sedinţele se fac online”, a precizat Biroul de presă al Damen Galaţi.

În şantierul naval din Galaţi lucrează aproximativ 2.400 de oameni.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG