Linkuri accesibilitate

Angajat la biroul de presă al cancelarului Merkel, suspect de spionaj


Angela Merkel, în timpul unei deplasări în Egipt, 2017
Angela Merkel, în timpul unei deplasări în Egipt, 2017

Un bărbat care lucra pentru biroul de presă al guvernului federal german este suspectat că a spionat în favoarea unei agenții din Egipt, conform unui raport elaborat de Serviciul german pentru Protejarea Constituţiei (BfV), scrie agențai Dpa.

Raportul anual al serviciului german arată că ancheta aflată într-un stadiu incipient a început în decembrie 2019 și este în desfășurare.

Raportul confirmă un material anterior al revistei Bild care vorbea de un angajat guvernamental care este anchetat sub acuzații de spionaj.

Bărbatul lucra la serviciul pentru vizitatori, iar locuințele sale au fost percheziționate. El este un funcționar de rang mijlociu.

Identitatea suspectului nu a fost dezvăluită și nici nu se precizează unde se află acesta în prezent. Autoritățile indică doar că poliția a luat „măsuri” împotriva sa.

Bărbatul ar fi furnizat ani la rând date despre jurnaliștii egipteni și disidenții care aveau contacte cu Angela Merkel sau cu guvernul condus de ea, relatează AFP,

Un purtător de cuvânt pentru biroul de presă a afirmat că „nu va comenta privind o ancheta în desfășurare și o problemă personală".

Conform raportului agenției, principalul obiectiv în Germania al serviciului secret al Egiptului este de a afla despre activiști ai opoziției care trăiesc pe teritoriul german, în special membrii ai Frăției Musulmane.

XS
SM
MD
LG