Linkuri accesibilitate

Angela Merkel, în carantină după ce a intrat în contact cu un medic testat pozitiv


Angela Merkel la summitul UE de la Sibiu

Cancelarul german Angela Merkel a „decis să se plaseze imediat în carantină” la domiciliu, după ce vineri s-a aflat în contact cu un medic ce a fost ulterior confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Cancelarul își va continua activitatea de la domiciliu, a anunțat duminică purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, potrivit AFP.

Șefa guvernului german a fost „informată că un medic care i-a administrat un vaccin contra infecţiilor pneumococice vineri după-amiază a fost testat pozitiv” la noul coronavirus, a indicat purtătorul de cuvânt Steffen Seibert, într-un comunicat.

Angela Merkel va fi „supusă unui test în zilele următoare”, pentru a ști dacă este la rândul său infectată, a adăugat purtătorul de cuvânt, conform căruia „un test la acest moment nu ar fi concludent”.

Directorului Institutului Robert Koch a avertizat, miercuri, citat de Die Welt, că epidemia este abia la început și că, dacă restricțiile nu funcționează, Germania va înregistra până în iunie 10 milioane de infecții cu COVID 9.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG