Linkuri accesibilitate

Angela Merkel, îngrijorată de legăturile Rusiei cu unele partide de extremă dreapta din UE


Angela Merkel a avut relații bune cu Vladimir Putin
Angela Merkel a avut relații bune cu Vladimir Putin

Legăturile Moscovei cu partidele de extremă-dreapta din Uniunea Europeană constituie o cauză de îngrijorare, a declarat vineri cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în cursul unei conferinţe de presă la Berlin.

"Există unele semne de întrebare", a afirmat Merkel. "În mod constant am monitorizat sprijinul foarte puternic pe care partidele de dreapta l-au primit de la Rusia, într-un fel sau altul (...) Este o cauză de îngrijorare", a adăugat cancelarul german.

Merkel a menţionat şi scandalul privind presupusele finanţări primite din Rusia de formaţiunea italiana Liga, a vicepremierului Matteo Salvini. Cancelarul german a afirmat că autorităţile italiene trebuie să investigheze amănunţit aceste informaţii, potrivit Mediafax.

Procurorii italieni au iniţiat o anchetă pe această tema având la baza informaţiile vehiculate de site-ul BuzzFeed şi publicaţia L’Espresso. Principalul suspect, considerat drept un caz internaţional de corupţie, este un asociat al vicepremierului italian Matteo Salvini, Gianluca Savoini.

Potrivit procurorilor, vocea lui Savoini, care este şeful Asociaţiei Lombardia-Rusia, poate fi auzită într-o înregistrare, difuzată de BuzzFeed, a unei presupuse conversaţii cu antreprenori ruşi cu legături cu Kremlinul. Persoanele implicate au discutat şi despre un posibil contract de aprovizionare cu petrol, în urma căruia formaţiunea Liga ar fi primit dividende în valoare de 65 de milioane de dolari. Salvini şi Savoini au negat acuzaţiile.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG