Linkuri accesibilitate

Angela Merkel: Chiar dacă avem opinii diferite, căutăm viitorul comun


După fotografia de grup, de la finalul Summitului informal al UE, Angela Merkel i-a salutat pe oamenii aflați în Piața Mare din Sibiu
După fotografia de grup, de la finalul Summitului informal al UE, Angela Merkel i-a salutat pe oamenii aflați în Piața Mare din Sibiu

Cancelarul Germaniei Angela Merkel, prezentă la Sibiu, a declarat că „este simbolic” faptul că Summitul informal al UE a fost organizat chiar de Ziua Europei și că la 15 ani de la cel mai mare val de extindere al UE, aici se va discuta „agenda strategică a viitorului” a structurii europene.

„Este simbolic că în timpul Preşedinţiei române ne întâlnim aici, în Sibiu, de Ziua Europei (...) După 15 ani de la marea rundă de extindere a Uniuni Europene ne întâlnim aici, vom vorbi despre agenda strategică a Uniunii Europene. Chiar dacă avem opinii diferite, vom căuta viitorul comun, vrem să luăm măsuri să menţinem securitatea, bunăstarea, dar ne intresează să şi păstrăm valorile europene şi să le promovăm în afara Uniunii Europene”, a spus Angela Merkel.

După fotografia de grup de la finalul Summitului informal, Angela Merkel a dat mâna cu oamenii care au venit în Piața Mare din Sibiu pentru a-i vedea pe cei mai puternici lideri europeni.

Angela Merkel s-a declarat impresionată și de Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra, acolo unde a avut loc, joi, Summitul Partidului Popular European (PPE), a spus pentru Agerpres, directorul muzeului sibian, Ciprian Ștefan.

„Doamna Merkel chiar m-a întrebat ce rol are Muzeul ASTRA. I-am spus că este un muzeu care prezintă întreaga civilizaţie rurală din România, dar şi multiculturalitatea specifică ţării, nu doar regiunii, adică avem şi exponate care au legătură cu civilizaţia europeană. A fost impresionată. M-a întrebat cât e de mare, i-am spus că e cel mai mare din Europa şi a spus: "Wow!"", a spus Ciprian Ştefan.

La Summitul popular-europenilor au fost invitați să participe șefi de stat și de guverne, lideri ai partidelor din PPE, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi al Parlamentului European, Antonio Tajani.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG