Linkuri accesibilitate

Angela Merkel, de Ziua comemorării victimelor Holocaustului - toleranță zero față de xenofobie și antisemitism


Cu ocazia Zilei internaționale de comemorare a victimelor Holocaustului, cancelara Germaniei, Angela Merkel, a spus că astăzi există o necesitate stringentă de a combate antisemitismul, rasismul și ura.

La peste 70 de ani de la Holocaust, Merkel a spus, într-un mesaj video, că trebuie găsite metode noi pentru a ține vie amintirea milioanelor de oameni uciși de naziști și s-a pronunțat pentru „toleranță zero” față de xenofobie și toate formele de antisemitism.

„Cei care cresc astăzi, trebuie să știe de ce erau capabili oamenii în trecut și trebuie să garantăm în mod activ faptul că acele lucruri nu se vor mai repeta”, a spus Merkel.

Milioane de oameni au fost deposedați de drepturi, torturați și uciși de naziști în Europa între 1933 și 1945. În jur de 6 milioane de evrei au fost exterminați, sistematic de Germania nazistă și aliații acesteia , o crimă cunoscută sub numele de Helocaust sau Shoah. Se estimează că peste 200 de mii de supravieţuitori ai Holocaustului mai trăiesc în continuare în Israel.

Merkel și-a exprimat regretul profund în legătură cu existența antisemitismului printre germani, precum și printre imigranții musulmani, spunând că aceste sentimente de ură față de evrei și față de Israel nu pot fi tolerate.

XS
SM
MD
LG