Linkuri accesibilitate

ANI: Fost manager al Spitalului Filantropia, în incompatibilitate


Spital - imagine generică

Agenția Naționala de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate, precum și existența conflict de interese administrativ în cazul mai multor funcționari. Printre cei vizați sunt fostul manager la Spitalul „Filantropia" București și un funcționar public de conducere în MS.

ANI arată că Peltecu Gheorghe, fost manager în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia" București, a fost în incompatibilitate, pentru că în perioada 1 aprilie 2014 – 30 decembrie 2017 a exercitat simultan funcția de manager în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Filantropia", București și pe cea de medic ginecolog (persoană contractuală cu contract individual de muncă) la o societate comercială.

Potrivit ANI, Stan Gabriela, funcționar public de conducere în cadrul Ministerului Sănătății, a fost găsită în incompatibilitate, întrucât în perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2017 a exercitat simultan funcția publică de conducere în cadrul Ministerului Sănătății și pe cea de director financiar contabil la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan".

Răducu Silvia Adriana, funcționar public la Primăria comunei Băbeni, județul Vâlcea, a fost în incompatibilitate începând cu data de 20 septembrie 2007, atribuțiile exercitate ca funcționar public în cadrul Primăriei, conform fișei de post, fiind în legătură directă sau indirectă cu activitățile desfășurate din domeniul privat.

Totodată, Tripon Iosefina Viorica, funcționar la Primăria comunei Călățele, județul Cluj, a fost găsită în incompatibilitate, întrucât în perioada 8 iunie 2015 – 16 octombrie 2019 a exercitat simultan funcția publică de consilier principal cu atribuții de control financiar preventiv în aparatul de specialitate al primarului și funcția contractuală de administrator financiar patrimoniu/ contabil la Școala Gimnazială Călățele, județul Cluj.

În cazul lui Lazăr Octavian Fulger, șef de secție în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu" Timișoara, ANI a constatat existența de conflict de interese administrativ, deoarece în perioada exercitării funcției de șef de secție a deținut, respectiv deține părți sociale la două societăți care au stabilit relații cu caracter patrimonial cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brânzeu" Timișoara.

De asemenea, Călinoiu Ion Mădălin, farmacist șef secție la Spitalul Județean de Urgență Târgu – Jiu, județul Gorj, a fost în incompatibilitate, în condițiile în care în perioada 22 noiembrie 2016 – 23 ianuarie 2018 a exercitat simultan funcția de farmacist șef secție în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu - Jiu și calitatea de administrator la o societate comercială.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani în cazul Elenei Alida Iftime, director al Școlii Gimnaziale Oțeleni, județul Iași și consilier local al comunei Oțeleni, Județul Iași, cu privire la posibila încălcare de către aceasta a dispozițiilor art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Tripon Iosefina Viorica, Peltecu Gheorghe și Iftime Alida Elena nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, arată ANI.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG