Linkuri accesibilitate

Aniversarea unui an de la revolta muncitorilor de la Brașov (II)


Demonstrația anticeaușistă de la Brașov, 15 noeimbrie 1987

Ediția din 17 noiembrie 1988 a emisiunii „Actualitatea românească” a fost dedicată în întregime aniversării unui an de la revolta muncitorilor de la Brașov din 15 noiembrie 1987.

Aniversarea unui an de la revolta muncitorilor de la Brașov (II)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:36:30 0:00

Emil Hurezeanu: „La microfon Emil Hurezeanu. Stimate ascultătotare, stimați ascultători și astăzi aniversăm Brașovul lui 15 noiembrie 1987. Vom asculta noi corespondențedin orașele Europei, unde la 15 noiembrie [1988] au avut loc demonstrații și alte acțiuni de solidarizare cu românii, de condamnare a dictaturii ceaușiste.

Azi, corespondențe telefonice din Paris, Londra, Amsterdam și Haga, Copenhaga și Stockholm. (...) Vom asculta apoi o nouă mărturie despre demonstrația de la Brașov, mărturia unui participant, a unui brașovean. Încheiem emisiunea cu a doua parte a unei discuții pe care am început-o luni cu Mihnea Berindei, vicepreședinte al Ligii pentru apărarea drepturilor omului în România, cu sediul la Paris. Tema va fi tot Brașovul, semnificațiile demonstrației de la 15 noiembrie 1987. (...)

Le mulțumesc tuturor corespondenților care din cele mai diferite colțuri ale Europei ne-au informat ăn aceste zile despre efectul „Brașov”, la un an de la marea demonstrație muncitorească anti-ceaușistă.

Și acum vom parcurge drumul invers, adică de la efect la cauză, avem adică în următoarele minute posibilitatea de a participa din nou la demonstrația muncitorilor brașoveni de la 15 noiembrie prin intermediul mărturiilor unei participante. Ea ne-a vizitat la câteva zile de la demonstrație, anul trecut în noiembrie, fiind primul martor ocular al acestei demonstrații cu care s-a stat de vorbă în Occident. La rugămintea interlocutoarei noastre, mărturiile ei înregistrate pe bandă de magnetofon au fost transcrise și vor fi citite acum de Ioana Măgură-Bernard”

[...]

  • 16x9 Image

    Emil Hurezeanu

    Emil Hurezeanu  (născut în 26 august 1955, la Sibiu), scriitor, publicist, redactor și director la Radio Europa Liberă (1983-1994). Din 15 mai 2015 este ambasadorul României în Germania.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG