Linkuri accesibilitate

Interviul cu Dragnea nu are aprobarea ANP


Administrația Națională a Penitenciarelor a reacționat joi cu privire la interviul luat lui Liviu Dragnea, fost președinte al PSD, acum în închisoare, de fosta sa consilieră, Anca Alexandrescu, revenită după foarte mulți ani în presă, acum la Realitatea TV, și care a anunțat că va da publicității joi primul interviu cu fostul ei șef „după 396 de zile de detenție”.

„Având în vedere vehicularea în spațiul public a unor informații privind intermedierea unor comunicări între reprezentanți mass-media și persoane private de libertate, precizăm: Începând cu data de 16.03.2020, odată cu decretarea stării de urgență pe teritoriul României, și până la momentul prezentei, Administrația Națională a Penitenciarelor nu a aprobat solicitări de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicată de petent (fizic/online). În vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și, implicit, pentru protejarea vieții, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor custodiate, se menține rezoluția amânării punerii în practică a cererilor având acest obiect, prin limitarea interacțiunii cu terți din exteriorul mediului carceral, până la stabilizarea contextului epidemiologic.”

Surse oficiale din ANP au explicat pentru Europa liberă că accesul deținutului la mijloacele care să-i permită purtarea unei discuții pe skype cu membrii familiei este permis dar discuția este confidențială.

Autoritățile din penitenciar nu pot interveni decât dacă discuțiile sunt obscene sau cu potențial agresiv.

Acestea nu au putut oferi, însă, nicio explicație cu privire la faptul că discuția Dragnea-Alexandrescu, care nu este nici măcar membru al familiei Dragnea, nu va rămâne confidențială ci va fi dată publicității la postul de televiziune la care s-a reîncadrat Anca Alexandrescu după căderea sa în dizgrația liderilor PSD, odată cu concedierea sa de către Viorica Dăncilă, la scurt timp după ce Dragnea a ajuns în închisoare, pe 27 mai 2019.

știre în curs de actualizare

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG