Linkuri accesibilitate

Anthony Fauci așteaptă zeci de milioane de doze de vaccin Covid la începutul lui 2021


Doctorul Anthony Fauci
Doctorul Anthony Fauci

Producătorii din industria medicală vor avea zeci de de milioane de doze de vaccinuri pentru infecția cu coronavirus în prima parte a anului viitor, spune epidemiologul șef al Statelor Unite, Anthony Fauci, într-un interviu pentru Reuters.

Fauci afirmă că miliarde de doze ar putea fi gata până la finalul lui 2021 și este încrezător că se poate trece, cu ajutorul unui vaccin, peste pandemia care a luat peste 700.000 de vieți la nivelul mondial.

Secretarul de stat pentru Sănătate Alex Azar a afirmat la finalul lunii trecute că Statele Unite vor avea zeci de milioane de doze de vaccin la începutul lui 2021.

Aceste obiective sunt posibile doar pentru că producătorii s-au înțeles să producători stocuri largi de vaccinuri încă înainte de a ști dacă funcționează, astfel încât să salveze timp.

„Avem un portofoliu larg care va intra ulterior în teste clinice", a arătat epidemiologul șef al Statelor Unite.

El a arătat că există indicii că cel puțin un vaccin funcționează și va fi sigur până la finalul anului.

„Sunt precaut optimist că va fi un vaccin care este destul de eficient pentru a fi aprobat", a precizat Fauci.

Fauci a spus că nu a simţit nicio presiune din partea Casei Albe pentru a anunţa finalizarea unui vaccin în preajma datei de 3 noiembrie, în speranţa de a stimula şansele de realegere a preşedintelui Donald Trump.

El a adăugat că autorităţile de reglementare au promis „că nu vor permite ca factorii politici” să interfereze cu aprobarea unui vaccin anti COVID-19 şi că „siguranţa şi eficacitatea” vor fi considerentele principale.

Statele Unite s-a angajat în cheltuirea de miliarde de dolari pentru vaccinuri produse de companiile Johnson & Johnson, Moderna Inc, Pfizer Inc , Novavax Inc și Sanofi SA, care utilizează o varietate de tehnologii.

XS
SM
MD
LG