Linkuri accesibilitate

SUA, Anthony Fauci, despre relaxarea restricțiilor: Nu e timpul să dăm înapoi


Anthony Fauci, cel mai mare expert în boli infecțioase pe care-l au SUA

Anthony Fauci, directorul Institutului Național pentru Boli Alergice și Infecțioase din SUA a lansat vineri un avertisment cu privire la riscul relaxării luptei împotriva coronavirusului și a restricțiilor impuse.

„Acum nu e timpul să dăm înapoi”, a spus Fauci.

Cel mai mare expert în boli infecțioase din SUA a spus vineri că, în ciuda rezultatelor pozitive din zonele cele mai afectate de pandemia de coronavirus din SUA, este prea devreme pentru o relaxare a restricțiilor impuse americanilor, transmite Reuters.

Președintele Donald Trump, care candidează în noiembrie pentru încă un mandat la Casa Albă, a anunțat că dorește să repornească economia cât mai repede cu putință.

„Sperăm să deschidem...foarte, foarte, foarte, foarte curând, sper”, a declarat președintele joi, la conferința de presă despre coronavirus.

Fauci, în schimb, a avertizat asupra riscului relaxării premature a restricțiilor.

„Ceea ce vedem acum sunt semne favorabile”, a declarat acesta într-un interviu pentru CNN, referindu-se la progresele înregistrate în New York, adăugând însă că „singurul lucru pe care nu doriți să-l faceți este să ieșiți din izolare prematur, pentru ca apoi să reveniți acolo de unde am plecat”.

Cu o sărbătoare a Paștelui care va avea loc duminică, pe care mulți americani vor dori să o celebreze, Fauci a spus că este importantă respectarea regulilor de distanțare socială și menținerea lor.

„Acum nu e momentul să dăm înapoi”, a avertizat acesta, subliniind că „evident că ne dorim tipul de lucruri care să indice că putem progresa gradual înspre a redeschide țara”, dar asta depinde de o serie de factori, a spus Fauci.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG