Linkuri accesibilitate

Anularea licitației corvetelor vulnerabilizează România în fața Rusiei


Corveta Serpukhov, a flotei ruse, trece prin strâmtoarea Bosfor pentru a ajunge în Marea Mediterană
Corveta Serpukhov, a flotei ruse, trece prin strâmtoarea Bosfor pentru a ajunge în Marea Mediterană

Anularea contractului pentru cumpărarea corvetelor vulnerabilizează România în fața Rusiei în bazinul Mării Negre, a declarat, pentru Europa Liberă, generalul în rezervă Virgil Bălăceanu, fost reprezentant al României la comandamentul NATO

Capacitățile României sunt minime în fața unei agresiuni a Rusiei dacă este luată în calcul zona litoralului și a Dobrogei, a mai spus generalul, fost reprezentant al României la comandamentul NATO din Bruxelles. Iar dacă se adaugă intențiile românești de a exploata resursele energetice din platoul continental al Mării Negre, atunci România ajunge aici față în față cu Rusia, în zona economică exclusivă. ”Trebuie să ne securizăm sectorul energetic din platoul continental”, a mai arătat generalul Virgil Bălăceanu.

Ministerul Apărării a anunțat recent că renunță la licitația pentru cumpărarea a patru corvete, în valoarea de 1,6 miliarde de euro, din cauza „unor suspiciuni care ar afecta interesul național de securitate”, și a sesizat Parchetul Militar.

La licitație participaseră compania olandeză Damen, compania franceză Naval Group și italienii de la Ficantieri. În absența unor informații oficiale, presa a speculat că ar fi vorba despre presupuse fapte de corupție la nivelul liderilor PSD, care ar fi favorizat firma olandeză.

Este a doua anulare a unei licitații pentru cumpărarea de corvete, după ce, în 2016, în timpul Guvernului Cioloș, participanții au contestat procedurile.

Surse din rândul experților militari afirmă că oferta Damen se referea la un model de corvetă netestat încă, în vreme ce modelul francez ar fi fost potrivit pentru nevoile forțelor navale române, aflat la a patra generație, în producție din 2006.

Licitația la care Guvernul PSD-ALDE a renunțat cuprindea și modernizarea celor două fregate pe care România le-a cumpărat de la Marea Britanie în preajma aderării la NATO, Regina Maria și Regele Ferdinand.

Specialiștilor le-a atras atenția și solicitarea autorităților române de a fabrica pe șantierele navale din România cele patru vase de luptă. Șantierul de la Constanța este asociat cu Naval Group, iar compania Damen are acțiuni la șantierul de la Mangalia.

Din perspectivă economică, ar fi fost utilă construirea corvetelor în România, însă nevoile de securitate ar fi lăsate descoperite – consideră experții consultați de Europa Liberă. Concret, o primă corvetă ar fi fost gata în patru ani, însă toate cele patru vase aflate în planul de achiziții ar fi fost funcționale abia peste 10 ani. Prea mult pentru nevoile de securitate ale României, a spus un expert în domeniul achizițiilor de armament, care a dorit să rămână anonim.

Corvetele sunt vase de dimensiuni mai mici, care se deplasează mai rapid decât fregatele și sunt folosite de patrulele de supraveghere maritimă. Sunt vase de luptă, încărcate cu armament și rachete, pe care poate ateriza un elicopter.

Forțele navale românești au în dotare, printre altele, patru corvete și trei fregate, una dintre ele, Mărășești, datând din perioada comunistă.

Pe de altă parte, se pare că anularea licitației ar fi refuzul guvernului PSD-ALDE de a cheltui o sumă importantă pentru înzestrarea forțelor navale, ignorând interesele de securitate ale României.

De la anexarea Peninsulei Crimeea, Rusia a adus în zonă până anul trecut 32.000 de soldați, iar până în anul 2025 intenționează ca numărul trupelor sale din zonă să atingă 43.000, potrivit Heritage Foundation. Strategia de securitate a Kremlinului prevede modernizarea tuturor capabilităților de luptă. Kremlinul a testat în Marea Neagră doar anul trecut ultimul model de fregată, flota pe care o are în regiune cuprinzând și corvete, precum și submarine de ultimul tip.

XS
SM
MD
LG