Linkuri accesibilitate

„Apelul apăsat” al lui Orban către premierul Cîțu și USR PLUS: Înțelegeți gravitatea momentului


Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt adversari pentru funcția de președinte al PNL.
Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt adversari pentru funcția de președinte al PNL.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a cerut joi premierului Florin Cîțu și „colegilor” din USR PLUS „să înțeleagă gravitatea momentului” și să ajungă la un consens în așa fel încât Coaliția de guvernare să nu se rupă.

Ludovic Orban a catalogat decizia de revocare a ministrului Justiției, Stelian Ion, ca fiind una luată „la cald” și a făcut apel la președintele României pentru a media conflictul.

„Suntem astăzi într-o situație politică din care nu are nimeni de câștigat. Nici premierul Cîțu, nici USR PLUS și nici o altă formațiune politică din Coaliția de guvernare. Ca președinte al PNL, sunt un garant al unității al PNL, dar în același timp, obiectivul meu este de a garanta funcționarea Coaliției care a reușit învestirea Guvernului. Nu putem guverna fără ca fiecare ca formațiunile politice să susțină programul de guvernare. Orice plecare a unei formațiuni politice poate duce la pierderea majorității parlamentare și aducerea Guvernului și a României la bunul plac al PSD”, a spus Orban.

Acesta a precizat, răspunzând la o întrebare, că nu crede că premierul trebuie să ia decizii precum introducerea pe lista suplimentară a ședinței de guvern a proiectului PNDL 3 sau precum revocarea unui ministru, fără a-l consulta pe președintele partidului. „Am fost informat la alibi”, a spus Orban, care a dezvăluit că a fost informat printr-un SMS de Florin Cîțu, miercuri, la 21.28, că Stelian Ion va fi revocat.

Despre proiectul Anghel Saligny – mărul discordiei din Coaliție – Ludovic Orban a spus că acest proiect ar trebui adoptat.

„Am solicitat constant necesitatea acestui proiect, șansa comunităților mai sărace nu poate să fie decât dezvoltarea infrastructurii. Ordonanța de Urgență sau proiectul de lege trebuie adoptat cât mai repede și lansat în acest an. Sunt convins că se pot găsi soluții care să ducă la adoptarea acestui plan cât mai repede și care să nu pericliteze funcționarea Coaliției”, a spus Orban.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG