Linkuri accesibilitate

Aplicaţia pentru obţinerea certificatelor de urgenţă, pusă în funcțiune


Ministrul Economiei, Virgil Popescu

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că de duminică seară aplicaţia care permite obţinerea certificatelor de urgenţă de către companiile aflate în dificultate din cauza crizei provocate de coronavirus este funcţională şi poate fi accesată pe portalul prevenire.gov.ro.

Aplicaţia este funcţională, este ridicată pe site şi deja sunt companii româneşti care solicită şi au obţinut acest certificat. Cred că este printre puţinele aplicaţii informatice, aşa cum am promis, a fost gata astăzi (nr. duminică), chiar dacă este seară. De jumătate de oră pe portalul prevenire.gov.ro se pot elibera automat (certificate - n.r.), fără nicio interacţiune între autoritatea publică centrală şi companii”, a declarat Virgil Popescu, citat de news.ro.

Firmele care vor accesa aplicaţia pot primi certificate albastre care atestă că o companie a avut activitatea oprit total sau parţial.

Aceste certificate sunt de tip 1 sau albastru este un certificat care atestă că o companie a avut activitatea oprită total sau parţial ca efect al deciziilor autorităţilor publice de la aplicarea decretului. Practic acele companii a căror activitate a fost oprită parţial sau total de ordonanţele militare. Cu acest certificat poate să îşi amâne de la plată chirie, utilităţi, pot să depună să obţină eşalonarea ratelor creditelor la bănci, pot să invoce ca IMM forţa majoră şi nu mai e nevoie să plătească acea taxă de 500 de euro la Camera de Comerţ, dacă se dovedeşte că e forţă majoră”, a arătat ministrul Economiei.

De asemenea, se eliberează şi certificate galbene cu aceleaşi beneficii, mai puţin în privinţa chiriei.

„Al doilea tip de certificat este de tip galben care atestă că firma a avut veniturile sau încasările diminuate cu minim 25% în luna martie, în comparaţie cu media lunilor ianuarie şi februarie. Cu acest certificat au aceleaşi beneficii, mai puţin amânarea la plata chiriei, având în vedere că activitatea nu a fost oprită”, a mai declarat ministrul.

Certificatele se utilizează în relațiile cu instituțiile publice pentru obținerea de facilități/ măsuri de sprijin ori în relațiile comerciale, în condițiile legii.

Un solicitant poate cere eliberarea unui singur tip de certificat de urgență.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG