Linkuri accesibilitate

Spania a depășit 9.000 de cazuri depistate și peste 300 de morți


Spania se află sub stare de urgență pentru 15 zile

Pandemia de coronavirus se extinde puternic în Spania, a doua cea mai afectată țară europeană după Italia. Luni, autoritățile au anunțat un număr de aproape 1.000 de noi cazuri de infecție cu Covid 19 confirmate în ultimele 24 de ore.Astfel, numărul total al cazurilor a ajuns la 9.191

Bilanțul deceselor a crescut, de asemenea, la 309 de persoane, de la 288, conform anunțului făcut de Fernando Simon, şeful Centrului naţional de alertă sanitară, citat de El Pais.

Totul despre evoluția coronavirusului, în România și în lume, citiți pe liveblogul Europa Liberă.

Orașul cel mai afectat de pandemia de coronavirus este capitala Madrid unde sunt înregistrate jumătate dintre cazurile de la nivel național.

Sistemul sanitar este puternic pus la încercare deoarece 40% dintre cazuri necesită spitalizare, iar oficialii se așteaptă la o creștere în amploare a numărului de cazuri pentru următoarele 10 zile.

Spania a decretat stare de urgență pentru 15 zile și a impus măsura carantinei la domiciliu pentru întreaga populație de circa 47 de milioane de locuitori. Permisă este doar deplasarea la locul de muncă și pentru aprovizionare la magazine și farmacii.

Peste 700.000 de romani sunt înregistraţi oficial în Spania, iar cea mai mare comunitate este comasată chiar în jurul Madridului.

Guvernul a adoptat măsuri pe scară largă, printre care folosirea dronelor pentru a trimite mesaje publice în care spaniolilor li se cere să meargă acasă, dar până în prezent nu a decis să închidă graniţele.

Spania este a cincea ţară în privinţa numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, după China, Italia, Iran şi Coreea de Sud, dar a suferit o creștere alarmantă doar în ultima săptămână.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG