Linkuri accesibilitate

Aproape o treime din piloții Pakistanului zburau cu licențe false, trișând la examene


Ancheta accidentului aviatic din Pakistan, din luna mai, a scos la iveală că mulți piloți ai liniei aeriene de stat zburau cu licențe false.

Autoritățile aeronautice din Pakistan au interzis zborul pentru 262 de piloți, ale căror licențe de zbor ar putea fi false. Scandalul a izbucnit după un accident de avion din Karachi, de luna trecută.

26 de piloți sunt anchetați, iar cinci oficiali ai Autorității de Aviație Civilă au fost concediați și ar putea fi puși sub acuzare, a anunțat ministrul aviației din Pakistan, Ghulam Sarwar Khan.

Piloții care nu mai au voie să zboare provin în cea mai mare parte – 141, de la linia aeriană de stat Pakistan International Airlines (PIA). Restul sunt piloți privați, care lucrau la linii private sau pe curse charter.

Scandalul a izbucnit săptămâna trecută, după ce ministrul aviației a anunțat în Parlament rezultatele unei investigații în cazul accidentului aviatic de pe 22 mai, când un Airbus A320 al liniei pakistaneze de stat s-a prăbușit, iar 97 de oameni au murit, inclusiv membrii echipajului.

Ancheta a arătat că piloții discutau despre coronavirus și au încercat să aterizeze în Karachi, fără să extindă roțile avionului. La prima încercare de aterizare, motoarele avionului au fost avariate, astfel că aeronava a pierdut putere și, la a doua încercare de a ateriza, s-a prăbușit lângă aeroport.

Autoritățile pakistaneze nu au spus dacă pilotul și copilotul din avionul prăbușit aveau licențe de zbor false.

Din totalul de 860 de piloți activi în Pakistan, 262 și-au obținut licențele de zbor trișând la examene sau chiar trimițând pe altcineva în locul lor să dea examenul. Piloții erau în complicitate cu autoritățile aeronautice civile.

(Au contribuit AFP, AP, Reuters și Radio Mashaal).

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG