Linkuri accesibilitate

Ar putea fi introduse restricții de circulație pe timp de noapte în marile orașe


Romania Premierul Ludovic Orban și viceprim- minstrul Raluca Turcan

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, că s-ar putea lua în considerare introducerea de restricții de circulație pe timp de noapte, în marile orașe, în scopul limitării răspândirii epidemiei de SARS-CoV-2, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă ia în considerare o astfel de măsură în condiţiile în care tot mai multe localităţi au trecut de pragul de trei cazuri de COVID-19 la 1000 de locuitori.

Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a răspuns Orban.

În campania pentru alegerile parlamentare vor fi impuse măsuri „aceleaşi măsuri ca în campania pentru locale”, a mai spus premierul.

Sâmbătă s-au înregistrat aproape 5000 de noi cazuri de infectare cu Covid, fiind a treia zi consecutiv cu astfel de cifre. A crescut și numărul pacienților internați la Terapie Intensivă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG