Linkuri accesibilitate

Raed Arafat: E prea devreme să ieșim din starea de alertă


Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, spune că e prematură ieșirea din starea de alertă și se opune redeschiderii grădinițelor, creșelor private și after-school-urilor, măsură despre care susține că nu s-a discutat în prezența sa și a ministrului Educației la ședința de marți de la Cotroceni.

În cazul în care parlamentul va vota împotriva prelungirii stării de alertă, consiliul de urgență are pregătit un plan B, susține Raed Arafat.

Ieșirea din starea de alertă ar crea impresia falsă că nu mai există coronavirus, a avertizat secretarul de stat. El a spus că este necesară continuarea stării de alertă tocmai pentru ca autoritățile să aibă pârghiile necesare pentru a interveni pentru că, deja, oamenii nu mai respectă regulile.

„Ar crea un mesaj care poate să fie perceput fals de populație. Populația poate să creadă că totul este perfect. Cel mai periculos lucru este mesajul pe care îl dăm populației când luăm deciziile (…). Este prea devreme să ajungem la situația dinaintea virusului. Încă mai avem etape de relaxare și încă mai avem acțiuni care trebuie să fie luate punctual. Este clar că la acest moment trebuie să continuăm cu măsurile compensatorii. Mască, distanțare, triajul la intrare în clădire, indiferent ce va fi după. Dar ne trebuie pârghiile care să ne permită să facem aceste lucruri cu eficiență. Pentru că, vedeți, lumea nu respectă toate regulile. Ieri și alaltăieri am văzut la malul mării că lumea nu a respectat regulile”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Președintele Iohannis a anunțat marți, după ședința cu premierul și mai mulți miniștri, că prelungirea stării de alertă este necesară pentru a putea gestiona mai departe pandemia de coronavirus.

Klaus Iohannis a anunțat și noul set de măsuri de relaxare implementate după 15 iunie, precum redeschiderea mall-urilor, grădinițele și creșele private, sălile de fitness și se vor putea organiza evenimente private cu un număr limitat de participanții.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG