Linkuri accesibilitate

Arestatul din cauza căruia a fost oprită activitatea la Tribunalul București nu are coronavirus


Arestatul preventiv din cauza căruia a fost oprită joi activitatea din toate sălile de judecată ale Secției penale a Tribunalului București nu are coronavirus, au declarat pentru Europa liberă oficiali ai Administrației Penitenciarelor.

Testele bărbatului au fost procesate în regim de urgență.

Ședințele Secției Penale de la Tribunalul București au fost suspendate joi după ce un magistrat a sesizat în dosarul unui arestat, aflat în boxa acuzaților, că are un referat de la medic că este suspect de coronavirus.

Informația este confirmată de Tribunalul București.

„Astăzi, data de 05.03.2020 am fost sesizaţi cu privire la împrejurarea că una din persoanele aflate în stare de arest preventiv transportată de la Penitenciarul București-Rahova în sala de şedinţă, în faţa judecătorului, a declarat că este suspectă de infectare cu Coronavirus(Covid-19). ​Față de această situație, s-a procedat la suspendarea şedinţelor de judecată ale Secției Penale, pentru dezinfectarea sălilor de ședință și a zonelor în care a avut acces persoana respectivă, precum și a spațiilor aflate în imediata vecinătate a acestora”, transmite Tribunalul București.

Persoana în cauză a fost preluată de escorta penitenciarului şi se află în investigaţii medicale, transmite sursa citată.

Tribunalul Bucureşti recomandă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19, ca publicul şi părţile din dosare să evite prezenţa la instanţă şi la judecătoriile arondate acesteia.

"În contextul măsurilor necesare pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu coronavirusul (COVID-19), se recomandă evitarea prezenţei părţilor şi publicului larg la Tribunalul Bucureşti şi la judecătoriile arondate, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară", anunță instanța.

Administrația Penitenciarelor transmite, într-un comunicat remis pentru Europa liberă, că va face „verificări interne la nivelul Penitenciarului București-Rahova și că va fi întocmit și înaintat un raport ministrului justiției, conform dispoziției acestuia, cu detalierea aspectelor constatate”.

Deținutul suspect de coronavirus a fost trimis la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” pentru investigații de specialitate.

ANP spune că declarațiile deținutului ar fi „contradictorii în ceea ce privește eventualitatea unei infectări cu COVID-19.”

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG