Linkuri accesibilitate

Miracolul, misterul și autoritatea sînt cele trei „găuri negre” ale regimului totalitar ce trebuie demontate cu orice preț (Emil Hurezeanu)


Cum își alcătuiau jurnaliștii Europei Libere emisiunile în raport cu criza morală și economică ce bîntuia România în anii 1980.

Vlad Georgescu, director al departamentului românesc al postului de radio Europa Liberă între 1983-1988, este cel care a deschis o emisiune specială a postului nostru de radio difuzată în 16 martie 1985, o emisiune anunțată în genericul de început drept una experimentală.

Experimentul consta în faptul că invitații acestui program, redactori la vremea aceea ai secției în limba română de la Radio Europa Liberă, erau chemați să vorbească despre propriile lor programe, și despre cum înțeleg ei să-și alcătuiască emisiunile în raport cu criza morală și economică ce bîntuia România în anii 1980.

Vă invităm să ascultați acest program din arhiva postului nostru de radio care a fost moderat de Max Bănush, și la care au luat parte Mircea Carp, Sorin Cunea, Emil Hurezeanu, Șerban Orescu și Nicolae Stînișoară.


Facebook Forum

XS
SM
MD
LG