Linkuri accesibilitate

Ministerul Apărării: Fragmente ale unei posibile drone au fost găsite în Insula Mare a Brăilei


Militari și agenți SRI verifică locul unde ar fi căzut o dronă, la 12 km de Brăila.
Militari și agenți SRI verifică locul unde ar fi căzut o dronă, la 12 km de Brăila.

Ministerul Apărării (MApN) confirmă că în județul Brăila au fost identificate, pe un teren agricol, fragmente care par să provină de la o dronă. Locul unde se află posibila dronă căzută se află la aproximativ 10 kilometri de orașul Brăila.

Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei, transmite MApN.

Într-un comunicat, Ministerul Apărării transmite că reprezentanți ai Armatei și ai instituțiilor de ordine publică cercetează incidentul.

„În seara zilei de 28 martie 2024, au fost identificate fragmente care par a proveni de la un dispozitiv aerian (dronă), pe un teren agricol din Insula Mare a Brăilei”, notează comunicatul.

Comunicatul nu dă detalii despre tipul de dronă care face obiectul investigațiilor.

Jurnalistul sitului de știri debraila.ro, Alin Cristea, care a publicat imagini legate de căderea dronei, spune că acestea provin de la o sursă din cadrul anchetei:

„Drona a fost semnalată către autorități în jurul orei 21.45. Cineva de la o fermă din apropiere a sunat un polițist rural și i-a spus de incident. Aseară, poliția și jandarmeria au securizat perimetrul. Nu există martori să fi văzut prăbușirea, e o zonă izolată, în mijlocul câmpurilor. (...) Mai mulți angajați de la punctul de trecere a bacului confirmă că au auzit o bubuitură”, spune jurnalistul Alin Cristea.

Imagini ale dronei căzute în Insula Mare a Brăilei
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:30 0:00

Potrivit relatărilor de la fața locului obținute de Europa Liberă, locul prăbușirii dronei se află la 8 km de trecerea bacului peste Dunăre, dinspre municipiul Brăila spre Insula Mare a Brăilei.

Câmpul pe care ar fi căzut drona se află la 23 de kilometri de granița cu Ucraina.

Nu a existat un mesaj Ro-Alert în noaptea de joi spre vineri de avertizare că un asemenea incident ar putea avea loc.

Imagini obținute de Europa Liberă în dimineața zilei de 29 martie arată un elicopter și militari care au sosit la locul unde presupusa dronă ar fi căzut.

Anul trecut au fost patru drone care au ajuns pe teritoriul României. Una dintre ele era o dronă Shahed. Restul ar fi fost drone de supraveghere, potrivit autorităților militare din România.

Armata caută o posibilă dronă militară căzută la 12 kilometri de Brăila
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:26 0:00

Cele mai recente mesaje Ro-Alert au fost emise de autorități pe 23 martie, pentru localitățile românești aflate de-a lungul graniței cu Ucraina, din județul Tulcea, Ulterior, ISU Tulcea a dat o nouă informare în care spune că nu au fost apeluri care să semnaleze căderea unor obiecte în apropierea locuinţelor ori a zonelor populate.

Rusia a lansat în cursul nopţii de joi spre vineri un puternic atac aerian asupra instalaţiilor energetice din Ucraina, folosind diferite tipuri de rachete şi drone de atac, scrie News.ro, citând presa ucraineană.

Știre în curs de actualizare.
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG