Linkuri accesibilitate

Armenia și Azerbaidjan se acuză reciproc că au încălcat proaspătul armistițiu


Armenia și Azerbaidjan s-au acuzat reciproc de încălcarea armistițiului care ar fi trebuit să ducă la oprirea luptelor în regiunea Nagorno-Karabah, la doar câteva ore după ce a intrat în vigoare pe 18 octombrie.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării din Armenia a spus că s-au tras, dinspre partea inamică, rachete și focuri de artilerile în dimineața zilei de 18 octombrie. Ministrul azer al Apărării a acuzat, ulterior, forțele armene, că au dus bombe și artilerie de-a lungul așa-numitei Linii de Contact, care desparte cele două părți aflate în conflict.

Acuzațiile au venit după ce Armenia și Azerbaidjan au spus, cu doar câteva ore înainte, că au fost de acord cu un nou armistițiu, iar cele două ministere de Externe au postat pe site-urile lor declarații identice. Încetarea focului a avut loc pe 17 octombrie, la miezul nopții.

În declarațiile din 17 octombrie era precizat că decizia a fost luată ca urmare a declarațiilor președinților Franței, Rusiei și Statelor Unite, state din Grupul de la Minsk din cadrul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE).

Conflictul dintre cele două țări vecine a reizbucnit pe 27 septembrie și s-a soldat cu uciderea a cel puțin 600 de soldați și civili și este considerat cel mai grav de la armistițiul din 1994.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG