Linkuri accesibilitate

Astra Vagoane Călători–CRRC Qingdao Sifanga a câștigat licitația pentru tramvaie


Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea

Primăria Capitalei a informat marți Asocierea Astra Vagoane Călători - Qingdao Sifang că a câștigat oferta pentru cele 100 de tramvaie destinate Bucureștiului.

„Comisia de evaluare a desemnat oferta prezentată de către asocierea Astra Vagoane Călători (lider) – CRRC Qingdao Sifang Co, LTD (asociat) ca fiind oferta câștigătoare, cu propunere financiară în valoare de 840.882.207,000 lei fără TVA pentru un număr de 100 de bucăți de tramvaie de tip ASTRA, cu un preț unitar de 8.408.822,00 lei fără TVA, așa cum a fost stabilit în propunerea financiară și pe baza propunerii tehnice prezentate”, se arată în documentul citat de clubferoviar.ro.

Decizia survine contestării făcute în instanță de primarul general, Gabriela Firea, care i-a preferat pe turcii de la Durmazlar companiei arădene.

Primăria Capitalei atribuise inițial contractul pentru furnizarea celor 100 de tramvaie companiei turcești Durmazlar pentru ca, în decembrie trecut, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor să infirme această atribuire.

În documentul de respingere, CNSC a scris că oferta firmei turcești nu doar că trebuia respinsă, dar nici măcar nu ar fi trebuit să participe la licitație, pentru că Durmazlar nu a inclus în dosarul cu care s-a prezentat la licitație graficul de livrare a tramvaielor, depus abia ulterior.

„Într-adevăr, legislația permite completarea ofertei cu informații formale sau de confirmare, însă prezentarea graficului de livrare și a angajamentului ferm nu poate fi considerată o astfel de completare, cu atât mai mult cu cât, pe baza informațiilor primite, în cazul de față, oferta Durmazlar Makina Sanayi Ve Ticaret AȘ a obținut un punctaj mai mare care a condus la ocuparea primei poziții în clasament”, se arată în decizia CNSC.

Decizia CNSC nu a fost atacată în instanță de turcii de la Durmazlar, ci de Primăria Capitalei.

Curtea de Apel București a dat dreptate CNSC.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Abonează-te la
„3 minute” de la Europa Liberă

Luni – vineri, scurt și cuprinzător

XS
SM
MD
LG