Linkuri accesibilitate

AstraZeneca începe studiul tratamentului cu anticorpi împotriva COVID-19


Fabricantul britanic AstraZeneca a început testarea unui cocktail pe bază de anticorpi pentru prevenirea și tratamentul COVID-19, după ce au fost înregistrate semne recente de progres privind posibile soluții medicale la boala cauzată de noul coronavirus, transmite Reuters.

Firma cotată la Londra, deja printre cei mai importanți jucători din cursa globală pentru dezvoltarea unui vaccin de succes, a anunțat că studiul va evalua dacă AZD7442, o combinație de doi anticorpi monoclonali (mAbs), este sigură și tolerabilă în cazul a 48 de participanți sănătoși la studiu, cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani.

Dacă studiul din Marea Britanie, aflat în stadiu incipient, arată că AZD7442 este sigură, AstraZeneca va trece la testarea sa, atât ca tratament preventiv pentru COVID-19, cât și ca medicament.

Acțiunile AstraZeneca au crescut la tranzacționare cu aproximativ 1% la 87 de lire sterline (114 dolari).

Dezvoltarea mAbs , o abordare deja testată de Regeneron, ELi Lilly, Roche și Molecular Partners, a fost avizată de oameni de știință de renume.

mAbs imită anticorpi naturali generați în organism pentru combaterea infecției și care pot fi sintetizați în laborator pentru a trata bolile pacienților. Utilizările sale actuale includ tratamentul unor tipuri de cancer.

Expertul american în boli infecțioase, Anthony Fauci, le-a numit „aproape un pariu sigur” împotriva COVID-19, iar AstraZeneca a primit în iunie 23,7 milioane de dolari finanțare de la agențiile guvernamentale americane pentru a-și putea dezvolta tratamentele pe bază de anticorpi împotriva COVID-19.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

A început anul universitar
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:00:46 0:00
XS
SM
MD
LG