Linkuri accesibilitate

AstraZeneca întrerupe testele pentru noul vaccin Covid-19 după ce un voluntar s-a îmbolnăvit


AstraZeneca este una din cele trei companii care au studii în faza finală de testare a vaccinului Covid-19
AstraZeneca este una din cele trei companii care au studii în faza finală de testare a vaccinului Covid-19

Compania farmaceutică AstraZeneca a întrerupt un studiu aflat în stadiu avansat al vaccinului său împotriva coronavirusului după ce un voluntar care a primit vaccinul a dezvoltat o boală inexplicabilă.

Vaccinul potențial, dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford din Marea Britanie, este unul dintre principalii candidați pentru viitorul vaccin COVID-19.

AstraZeneca a declarat marți că un proces standard de revizuire a fost declanșat atunci când voluntarul s-a îmbolnăvit și compania „a întrerupt vaccinarea pentru a permite revizuirea datelor de siguranță de către un comitet independent”.

Compania a numit-o drept „o acțiune de rutină”, spunând că trebuie să se întâmple ori de câte ori apare o boală potențial inexplicabilă în timpul unuia dintre studii.

Se așteaptă ca voluntarul care s-a îmbolnăvit să-și revină, potrivit Stat News, care a raportat pentru prima dată că procesul a fost oprit din cauza unei „reacții adverse suspectate grave”.

AstraZeneca este una dintre cele trei companii care au în studii în faza a treia în curs de desfășurare în Statele Unite pentru a testa potențialele vaccinuri împotriva coronavirusului pe zeci de mii de voluntari.

Celelalte două studii sunt efectuate de companiile Pfizer și Moderna.

Anunțul AstraZeneca este prima dată când se știe că oricare dintre aceste studii au fost întrerupte pentru o investigație de siguranță.

XS
SM
MD
LG