Linkuri accesibilitate

Asztalos Csaba: CNCD se va autosesiza în cazul Tismăneanu


Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național de Combatere a Discriminării din România
Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național de Combatere a Discriminării din România

Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național de Combatere a Discriminării a anunțat sâmbătă că „în situația puțin probabilă în care nu primim plângeri în cursul zilei de luni, CNCD va iniția procedura de autosesizare în cazul Vladimir Tismăneanu”.

De asemenea, președintele CNCD a anunțat că va trimite „speța la Universitatea Maryland din Statele Unite, unde dl. Tismăneanu este profesor”, pentru a-i cere „Universității Maryland să se pronunțe asupra mesajului postat de cadrul său didactic, în raport cu principiile de etică și nediscriminare pe care le aplică în cultura lor organizațională, academică.”

Vineri, profesorul Tismăneanu a făcut o postare pe pagina sa de Facebook în care a preluat o imagine cu niște ciori pe un gard pe care era inserată mențiunea „Aeroportul Țăndărei/Toate zborurile sunt anulate” și cu comentariul politologului „Super tare, mulțumesc Denisa Comănescu”.

Ulterior, postarea a fost ștearsă iar politologul a scris că a primit poza pe messenger care „se voia haioasă”.

„Nu-i deșlusisem implicațiile rasiste. Nu trăiesc în Romania, nu cunosc o mulțime de detalii”, a scris acesta, citat de Hotnews.ro.

„Am sters-o imediat. Pagina mea este opusă oricăror forme de rasism, xenofobie, intoleranță, excluziune. Invățătură de minte pentru mine. Poate si pentru alții”, a scris Vladimir Tismăneanu pe o altă postare. Și pe aceasta a șters-o ulterior.

Și Institutul Elie Wiesel a reacționat:

„Aseară în mediul online. Rasism în elita culturii!
Astăzi, cetățenii României așteaptă de la Denisa Comănescu (Raftul Denisei) și Vladimir Tismăneanu (University of Maryland), cel puțin, SCUZELE Dvs!”, a scris institutul pe pagina sa de Facebook.

XS
SM
MD
LG