Linkuri accesibilitate

Atac armat în apropierea unei sinagogi din Germania, într-o zi sfântă pentru evrei, Yom Kippur


Cel puțin două persoane au murit și mai multe au fost rănite în urma unui atac armat produs miercuri în orașul Halle, din estul Germaniei, a informat Poliția germană, citată de Mediafax.

Atacul s-a produs în apropierea unei sinagogi, iar autoritățile informează că suspecții sunt căutați de Poliție. Poliția din Halle a confirmat că au fost trase „mai multe focuri de armă”, iar suspecții au părăsit locul atacului cu ajutorul unui autoturism.

Autoritățile i-au sfătuit pe cetățeni, prin intermediul Twitter, „să rămână în case sau să se adăpostească într-un loc sigur”.

Potrivit postului de televiziune MDR, unul dintre suspecți purta o vestă de tip militar și avea „mai multe arme” asupra sa.

Poliția a anunțat, între timp, că o persoană a fost reținută în acest caz, însă îi sfătuiește pe cetățeni să rămână în alertă.

Principala gară din Halle a fost închisă de către autorități.

Un al doilea incident armat a avut loc mai târziu în Landsberg, orășel aflat la 15 kilometri de Halle, scrie revista germană Focus.

Un martor a spus pentru televiziunea n-tv că unul dintre atacatori a tras și câteva focuri de armă și într-o shaormărie din Halle.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG