Linkuri accesibilitate

Atac armat într-o școală din centrul Rusiei. 15 persoane au fost ucise, printre care 11 copii


Scena din Ijevsk, lângă locul unde a avut loc împușcătura.

Un bărbat înarmat din Ijevsk, capitala Republicii Ruse Udmurtia, a ucis 15 persoane, dintre care 11 copii, a patra împușcătură de școală din regiune în ultimele 15 luni.

Comisia de Investigații a Rusiei a declarat pe 26 septembrie că bărbatul înarmat a fost identificat ca fiind Artiom Kazanțev, de 34 de ani, care a absolvit școala 88, frecventată de la elevi de grădiniță până la sfârșitul liceului.

Bărbatul înarmat, despre care unele instituții de presă au spus că purta un tricou cu o zvastică pe el, s-a sinucis apoi, a spus comisia, adăugând că 24 de persoane, printre care 22 de copii, au fost rănite în incident.

Comitetul de anchetă a mai spus că Direcția sa principală de investigații din Moscova investighează atacul.

Atacurile armate în școli și alte instituții de învățământ din Rusia și alte foste republici sovietice sunt destul de rare, numărul lor crescând doar în ultima vreme.

În aprilie 2022, în Veșkaima, din regiunea Ulianovsk, un bărbat înarmat a intrat într-o grădiniță și a ucis doi copii și un profesor înainte de a se împușca, în timp ce în septembrie 2021 a avut loc un atac armat la Universitatea Națională de Cercetare de Stat din Perm, din regiunea cu același nume, care a dus la moartea a șase persoane.

Cu cinci luni înainte, Ilnaz Galiaviev, în vârstă de 19 ani, a deschis focul la școala 175 din Kazan. Nouă persoane au murit atunci, printre care șapte copii.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG