Linkuri accesibilitate

Kiev. A treia noapte de atacuri masive cu drone rusești. Cel puțin o persoană a fost ucisă


Administraţia civilă şi militară de la Kiev spune că atacul din noaptea de luni spre marţi a fost efectuat cu drone rusești.
Administraţia civilă şi militară de la Kiev spune că atacul din noaptea de luni spre marţi a fost efectuat cu drone rusești.

Cel puţin o persoană a fost ucisă în noaptea de luni spre marţi în timpul unui nou „atac masiv" al dronelor ruseşti asupra Kievului, transmite BBC. Oficialii ucraineni spun că apărarea antiaeriană a interceptat peste 20 de drone. Aceasta este cea de-a treia noapte consecutivă când Rusia atacă Kievul.

Potrivit administraţiei civile şi militare din Kiev, rănile sale sunt „moderate” şi se datorează căderii de resturi în cartierul Holosiivski din sudul capitalei.

Tot conform administraţiei civile şi militare, atacul din noaptea de luni spre marţi a fost efectuat cu drone, iar alte căderi de resturi au provocat incendiul unei case din cartierul Darniţskii din sudul capitalei şi a trei maşini în cartierul central Pecerski.

Potrivit primarului Kievului, o clădire cu mai multe etaje a fost avariată şi în districtul Holosiivskii. „Atac masiv! Rămâneţi în adăposturi!” a avertizat Vitali Kliciko.

Sirenele de avertizare aeriană au sunat peste noapte la Kiev, dar şi în regiunile Cerkasi (centru), Kirovohrad, Nikolaiev şi Herson (sud).

Luni, rachetele ruseşti au vizat în plină zi Kievul, semănând panică pe străzi, după încă o noapte de bombardamente. Mulţi locuitori s-au refugiat în adăposturi subterane, în special în metrou.

În discursul său de luni seara, Volodimir Zelenski a spus că forțele ucrainene au asigurat „doborârea 100% a oricăror rachete rusești”.

„Rusia vrea să urmeze calea răului până la capăt, adică până la înfrângerea sa, pentru că răul nu poate avea alt scop decât înfrângerea. Lumea trebuie să vadă că teroarea pierde”, a spus Zelenski.

  • 16x9 Image

    Andreea Ofițeru

    Andreea Ofițeru s-a alăturat echipei Europa Liberă România în ianuarie 2021, ca Senior Correspondent. Lucrează în presă din 2001, iar primele articole le-a publicat în România Liberă. Aici a scris pe teme legate de protecția copiilor, educație, mediu și social. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, Digi24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. 

    A scris știri, interviuri, reportaje și anchete. A participat la mai multe proiecte printre care și conceperea primului supliment dedicat exclusiv subiectelor despre școală: Educație&Școală.  

    A fost bursieră Voice Of America/Washington DC, într-un program dedicat jurnaliștilor din Europa de Est.

XS
SM
MD
LG