Linkuri accesibilitate

Germania. Atac armat cu morți și răniți la o biserică „Martorii lui Iehova” din Hamburg


Mai multe persoane au fost ucise în urma unui atac la un lăcaș de cult din Hamburg.
Mai multe persoane au fost ucise în urma unui atac la un lăcaș de cult din Hamburg.

Mai multe persoane au fost ucise în urma unui atac armat la o sală de întâlnire a Martorilor lui Iehova din orașul Hamburg, din nordul Germaniei. Poliția germană a refuzat deocamdată să spună câte persoane au murit, dar a transmis că e posibil ca bărbatul înarmat să se afle printre morți.

Poliția a anunțat că suspectul înarmat a acționat singur.

Cotidianul Bild, citat de Reuters, a relatat că șapte persoane ar fi murit și opt au fost rănite în atacul de la lăcașul de cult.

Dar numărul exact al victimelor e încă neclar. Presa locală, citată de News.ro relatează despre şapte persoane împușcate mortal și despre 20 au fost răniți, între care şapte grav.

Deocamdată, potrivit poliției germane, motivul atacului este neclar.

Poliția a fost chemată în jurul orei locale 21:15 din cauza unor focuri de armă trase în clădirea în care se află lăcașuyl de cult, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Holger Vehren.

La faţa locului au intervenit numeroase echipaje de poliţie şi ambulanţe. Poliţia a instituit un perimetru de securitate şi încearcă să afle motivul atacului.

Cercetările poliției germane sunt în plină desfășurare.

Germania a fost zguduită de o serie de atacuri armate în ultimii ani. În februarie 2020, un bărbat înarmat cu presupuse legături de extremă-dreapta a împușcat nouă persoane, inclusiv migranți din Turcia, în orașul din vestul Germaniei. În octombrie 2019, un bărbat înarmat a ucis două persoane în fața unei sinagogi din orașul Halle chiar în de sărbătoare evreiască de Yom Kippur.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG