Linkuri accesibilitate

Atac cibernetic: Sute de bucureșteni cu test negativ au fost anunțați că au COVID


Test Covid -imagine generică

Un atac cibernetic asupra Complexului Medical Multifuncțional Caraiman din București a făcut ca sute de bucureșteni care s-au testat pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative, să fie informați prin SMS că sunt bolnavi.

„A fost un atac cibernetic, a început la ora 12 noaptea pe 22 septembrie”, a spus Livia Gomes, directoarea centrului medical deschis de Primăria Sectorului 1, într-o conferință de presă.

Dacă inițial au fost mai puține persoane afectate, intensitatea s-a mărit în cursul zilei de vineri.

„Sunt SMS-uri venite de pe un număr scurt. Ieri aveam câteva zeci de astfel de mesaje, azi sunt sute”, a mai spus oficialul. „Erau oameni cu rezultate negative, dar au primit SMS-uri că sunt pozitivi”.

În acest moment este în desfășurare o anchetă a autorităților pentru a găsi autorul atacului cibernetic.

Atacul a fost posibil după ce persoane necunoscute au reușit să obțină baza de date a centrului medical

„O parte din acei pacienţi au efectuat testarea de COVID-19 la Caraiman, dar o parte au beneficiat doar de servicii medicale care nu aveau treabă cu testarea, cum ar fi fizioterapie, kinetoterapie, un consult la cardiologie, un consult la ORL. Noi acum suntem în verificări cu această situaţie care s-a creat în jurul orei 11:30, când primii pacienţi s-au panicat şi ne-au sunat”, spune directoarea Centrului Medical Caraiman.

Directorul spune că pacienții care au făcut test la Caraiman nu trebuie să ia în considerare eventualele SMS-uri pe care le primesc pe telefon deoarece rezultatele oficiale se ridică doar personal.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG