Linkuri accesibilitate

Atac ucrainean major cu zeci de drone asupra regiunilor de frontieră rusești


Soldat ucrainean dintr-o unitate antiaeriană supraveghează posibile apariții ale dronelor rusești în regiunea Donețk. 11 iunie, 2024.
Soldat ucrainean dintr-o unitate antiaeriană supraveghează posibile apariții ale dronelor rusești în regiunea Donețk. 11 iunie, 2024.

Ucraina a atacat vineri dimineață cu zeci de drone regiuni de frontieră rusești, transmit oficialii militari ruși care susțin că armata rusă a doborât 87 de drone în mai multe regiuni. Regiunea Rostov, unde se află cartierul general rus pentru Ucraina, atacată cu 70 de drone.

Regiunile Belgorod, Volgograd, Voronej și Kursk, precum și peninsula Crimeea au fost, de asemenea, atacate, potrivit informațiilor oficiale transmise de ministerul rus al Apărării, potrivit AFP și dpa.

„Sistemele de apărare antiaeriană au interceptat şi distrus drone deasupra regiunii Belgorod (2 drone), Volgograd (2), Voronej (6), Koursk (6), Rostov (70), şi o dronă deasupra Peninsulei Crimeea”, precizează ministerul de la Moscova.

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, a anunțat întreruperi de curent în mai multe sate. Conform constatărilor inițiale, nu există decese sau răniți.

În regiunea Voronej, căderea resturilor a provocat pagube minore unui depozit de petrol, au declarat autoritățile. Nici acolo nu au fost anunțate victime.

În același timp, Kievul anunță că sistemele ucrainene de apărare aeriană au doborât 24 din cele 31 de drone și rachete rusești trase peste noapte.

Șase persoane au fost rănite într-un atac asupra orașului Selidove din prima linie din regiunea Donețk, a declarat guvernatorul local.

Trei persoane au fost rănite într-un atac cu dronă în regiunea estică Sumîi și mai multe case au fost avariate în regiunea vecină Harkov.

Guvernatorul regiunii Zaporojie a anunțat că o rachetă rusească a lovit o zonă deschisă și nu a produs nicio victimă sau pagubă.

Apărarea antiaeriană ucraineană a mai distrus cinci drone rusești deasupra regiunii Dnipropetrovsk. Nici aici, potrivit guvernatorului local, nu au fost raportate victime sau pagube.

Armata Ucraina, atacă în mod regulat unor regiuni ruse, mai ales cele în apropierea frontierei, ca răspuns al atacurilor rusești. De asemenea, sunt vizate și instalaţii energetice situate mai adânc în interiorul Rusiei, mai ales rafinării și depozite de combustibili.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG