Linkuri accesibilitate

Atac cu drone al rușilor, în mai multe regiuni din Ucraina


Resturile unei drone rusești doborâte (foto ilustrativă).
Resturile unei drone rusești doborâte (foto ilustrativă).

În seara zilei de 15 decembrie, au fost atacuri cu drone în mai multe regiuni ale Ucrainei, a anunțat armata ucraineană. Vizată de atacuri a fost și capitala Kiev.

„Mișcarea UAV-urilor de atac: în regiunea Cernihiv (raionul Nijn) și la granița regiunilor Sumi și Cernihiv, îndreptându-se spre vest; mai multe grupuri din districtul Iagotin, din regiunea Kiev; în regiunea Mikolaiv, înspre vest/nord-vest; în regiunea Kirovohrad, spre nord-vest, în districtul Borispil în direcția Kiev. Vehicul aerian fără pilot în districtul Brovar, îndreptându-se spre Kiev”, a transmis armata ucraineană.

La Kiev a fost activată apărarea antiaeriană, a declarat primarul Vitali Klitschko, care a cerut oamenilor să se adăpostească.

„Un alt grup de UAV-uri se îndreaptă spre Kiev. În prezent, apărarea aeriană poate fi auzită pe malul stâng al capitalei în districtul Darnytskyi. Stați în adăposturi!”, a scris primarul într-o postare pe Telegram.

Într-un mesaj anterior, Klitschko menționa explozii în cartierul Podilski din Kiev și a adăugat că „țintele inamice se îndreaptă spre centrul capitalei”.

Serhei Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev, a declarat că apărarea aeriană a funcționat în suburbiile capitalei.

Și cu o noaptea înainte, trupele ruse au atacat Ucraina cu drone de atac Shahed. Toate cele 14 aparate au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

Armata rusă atacă regulat regiunile ucrainene cu diferite tipuri de drone. În ciuda dovezilor și mărturiilor, Moscova neagă permanent că bombardează zone locuite de civili, în Ucraina.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG