Linkuri accesibilitate

Atac armat la o universitate din Germania: un mort și trei răniți. Atacatorul s-a sinucis


Poliția și pompierii securizează zona din jurul universității din Heidelberg, după ce un bărbat înarmat a ucis o persoană și alte trei într-un atac dintr-o sală de curs, înainte de a se împușca. Fotografie realizată pe 24 ianuarie 2022.
Poliția și pompierii securizează zona din jurul universității din Heidelberg, după ce un bărbat înarmat a ucis o persoană și alte trei într-un atac dintr-o sală de curs, înainte de a se împușca. Fotografie realizată pe 24 ianuarie 2022.

O persoană a fost împușcată mortal și alte trei au fost rănite după ce un student înarmat a pătruns luni într-o sală de cursuri a universității Heidelberg din Germania.

Poliția a declarat că studentul a pătruns în sala de curs în jurul orei 12:30, ora locală, în timp ce mai mulți studenți se aflau la ore și a deschis focul asupra lor. Ulterior, atacatorul a părăsit clădirea și s-a sinucis prin împușcare.

Patru oameni au fost împușcați și răniți în urma atacului, iar una dintre victime a decedat în urma rănilor suferite.

Anchetatorii nu au atribuit încă vreo cauză religioasă sau politică motivului din spatele atacului, potrivit mai multor agenții de presă germane.

La ora locală 13:30, poliția i-a sfătuit pe oameni prin intermediul platformelor de social media să stea departe de zona Neuenheimer Feld din Heidelberg, unde se află facultățile de științe ale universității, centrul medical al acesteia și grădinile botanice. Studenții au primit prin email avertizare să stea departe de campusul facultății.

Orașul are aproape 160.000 de locuitori și se află la sud-vest de Frankfurt.

Germania are unele dintre cele mai stricte legi împotriva deținerii de arme din Europa, iar atacurile armate în școlile și universitățile germane au loc foarte rar.

Legea din țară distinge între o licență de posesie a armelor – folosită pentru a deține sau cumpăra o armă de foc – și un permis de port-armă, ce le permite deținătorilor să folosească o armă sau să o poarte încărcată. Orice persoană sub 25 de ani trebuie să treacă printr-o evaluare psihologică înainte de a obține un permis de port-armă.

Legea interzice posesia de arme de război. Printre acestea se numără puștile complet automate sau semi-automate, mitralierele (cu excepția celor care provin din al Doilea Război Mondial sau de mai devreme) sau alte obiecte din echipamentul acestora.

În martie 2009, un elev în vârstă de 17 ani a deschis focul într-o școală din localitatea Winnenden, Germania. Atacul s-a soldat cu 16 decese, printre care și cel al atacatorului.

  • 16x9 Image

    Sorin Dojan

    Absolvent in Drept la Universitatea Queen Mary din Londra, a ales jurnalismul din pasiune pentru oameni si povestile lor de viata. Anterior, a lucrat ca Editor Asistent la diferite publicatii academice, precum Queen Mary Human Rights Review si Women's History Review.

XS
SM
MD
LG