Linkuri accesibilitate

Israelul nu e sigur că teroristul Hamas vizat de atacul de sâmbătă a fost ucis. Bilanțul civililor uciși a ajuns la 90


Palestinienii stau la coadă pentru a umple recipientele cu apă în orașul Khan Yunis din sudul Fâșiei Gaza pe 14 iulie 2024.
Palestinienii stau la coadă pentru a umple recipientele cu apă în orașul Khan Yunis din sudul Fâșiei Gaza pe 14 iulie 2024.

Israelul nu e sigur că teroristul Hamas vizat de atacul de sâmbătă a fost ucis. Bilanțul civililor uciși a ajuns la 90.

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a spus că rămâne neclar dacă Mohammed Deif și un alt comandant Hamas au fost uciși în atacul se sâmbătă, din Fâșia Gaza. Netanyahu a promis că armata va continua să țintească conducerea Hamas, și a declarat că o presiune militară mai mare asupra grupării va îmbunătăți șansele unui acord privind ostaticii,
„În orice caz, vom ajunge la întreaga conducere a Hamas”, a declarat Netanyahu într-o conferință de presă .
Un atac aerian israelian a ucis sâmbătă cel puțin 90 de palestinieni într-o zonă umanitară desemnată din Gaza, a declarat ministerul sănătății din enclavă, într-un atac despre care Israelul a spus că l-a vizat pe șeful militar al Hamas, Mohammed Deif .
Gruparea militantă islamistă Hamas a negat că Deif a fost ucis, potrivit unui înalt oficial Hamas într-o intervenție la Al Jazeera TV.
Hamas a declarat anterior că afirmațiile israelienilor că i-a vizat pe lideri ai grupului sunt false și au ca scop justificarea atacului, care a făcut cele mai multe victime din ultimele săptpămâni.
Atacul israelian a lovit și o tabără de refugiați palestinieni. Oamenii care se adăposteau în zonă au spus că corturile lor au fost dărâmate de forța loviturii.
„Nici măcar nu am putut spune unde sunt sau ce se întâmplă”, a spus șeicul Youssef, un locuitor al orașului Gaza, care este strămutat în prezent în zona Al-Mawasi, acolo unde atacul israelian a lovit tabăra de corturi.
„Am părăsit cortul și m-am uitat în jur, toate corturile au fost dărâmate, părți ale corpului, cadavre peste tot, femei în vârstă aruncate pe podea, copii mici în bucăți”, a spus el pentru Reuters.
Șeful Națiunilor Unite Antonio Guterres, într-o declarație, a declarat că este „șocat și întristat” de decesele civililor. El a subliniat că „nicăieri nu este sigur în Gaza” și a spus că dreptul internațional umanitar trebuie respectat.
sursa: Reuters
Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI
  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG