Linkuri accesibilitate

Cel mai puternic atac asupra Kievului din ultimele luni. Două persoane ucise și trei rănite


Conform autorităților ucrainene, armata a interceptat cel puțin alte 20 de rachete sau drone care se îndreptau spre Kiev. (fotografie de arhivă)

Atacurile ruse asupra Kievului, din noaptea 29-30 august, au ucis doi oameni și au rănit alți trei. Rușii ar fi atacat Kievul cu drone și rachete, dintre care peste 20 au fost doborâte de apărătorii ucraineni.

Cele două victime, în vârstă de 26 și 36 de ani, erau paznici de noapte ai unei întreprinderi comerciale din capitala ucraineană. Doi dintre cei trei răniți au fost spitalizați în urma exploziilor care au aruncat în aer resturi de clădiri.

„Kievul n-a mai fost ținta unui atac la fel de puternic din primăvară”, a declarat șeful Administrației militare a Kievului, Serhii Popko.

Armata rusă a mai atacat cu mine, grenade și artilerie regiunea de graniță Sumî de 15 ori, în opt localități diferite, provocând 115 explozii.

În regiunea Herson, un bătrân de 75 de ani a fost rănit de atacurile ruse și doi bărbați au fost uciși de o mină terestră.

Tot în Herson, pe 29 august un fermier în vârstă de 43 de ani și-a pierdut viața după ce tractorul său a atins o mină de teren.

Potrivit autorităților ucrainene, va dura cel puțin zece ani după sfârșitul războiului ca Ucraina să-și elibereze complet teritoriul de minele de teren.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

200 de răniți într-o explozie puternică în regiunea Nagorno Karabah
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:33 0:00
XS
SM
MD
LG