Linkuri accesibilitate

Suspectul atacului cu 10 morţi din SUA s-a sinucis, după ce a încercat un al doilea atac


Suspectul atacului dinr-un club de dans din Los Angeles, în care zece persoane au murit şi alte zece au fost rănite, s-a sinucis după ce poliţiştii au ajuns pe urmele sale.
Suspectul atacului dinr-un club de dans din Los Angeles, în care zece persoane au murit şi alte zece au fost rănite, s-a sinucis după ce poliţiştii au ajuns pe urmele sale.

Un bărbat de 72 de ani a împuşcat mortal zece persoane sâmbătă seară, în timpul unei petreceri organizate cu ocazia anului nou chinezesc, într-o sală de dans din Monterey Park, la 11 kilometri de Los Angeles, relatează Reuters.

Localitatea, cu o populaţie de aproximativ 60.000 de locuitori, dintre care peste 60% de origine asiatică, fiind cunoscut pentru restaurantele şi magazinele sale cu specific chinezesc, notează agenţia de presă.

În localitate nu exista însă un istoric al incidentelor de acest fel; studio-ul de dans unde s-a petrecut atacul a fost deschis în 1990, fiind frecventat în special de persoane de vârstă medie şi de seniori, iar petrecerile de anul nou chinezesc reprezentau o tradiţie.

„Filmul” masacrului de lângă Los Angeles
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:29 0:00

Victimele atacului de sâmbătă seară (în SUA, duminică dimineaţă, ora României) sunt cinci bărbaţi şi cinci femei cu vârste între 50 - 60 de ani şi mai mult, iar alte zece persoane au fost rănite, potrivit anchetatorilor.

Aceştia susţin că atacatorul, de origine asiatică, a utilizat un pistol cu încărcător şi a încercat la scurt timp să comită un al doilea atac, într-o altă sală de dans. Suspectul a fost împiedicat de două persoane aflate la faţa locului, care i-au îndepărtat arma.

„Vă pot spune că a intrat acolo, probabil cu intenţia de a mai împuşca alţi oameni, dar doi oameni curajoşi au decis să ia iniţiativa şi să îl dezarmeze”, a declarat şeriful Robert Luna, şeful Poliţiei din Los Angeles, potrivit agenţiei de presă.

Flori şi baloane depuse de localnici lângă clubul de dans unde a avut loc atacul mortal din din Monterey Park.
Flori şi baloane depuse de localnici lângă clubul de dans unde a avut loc atacul mortal din din Monterey Park.

Suspectul a reuşit să scape şi a urcat într-o dubă, interceptată de poliţişti în Torrance, la circa 34 de kilometri de locul atacului mortal. În momentul în care aceştia s-au apropiat de suspect, acesta şi-a îndreptat pistolul înspre el însuşi; ulterior din dubă s-au auzit un singur foc de armă, a relatat şeriful din Los Angeles.

La faţa locului au intervenit ulterior echipajele speciale SWAT.

Echipele de investigatori nu au putut stabili de ce a comis suspectul atacurile, incidentele armate fiind pe de altă parte frecvente în SUA în ultimii ani, notează Reuters.

Atacul de lângă Los Angeles este tragedia de acest fel soldată cu cele mai multe victime, după tragedia din mai 2022 când un tânăr de 18 ani a împuşcat mortal 19 copii şi 2 profesori într-o şcoală din Uvalde, Texas, aminteşte Reuters.

Atacul armat cu cele mai multe victime din California a avut loc în 1984, când atacatorul a ucis 24 de persoane într-un restaurant McDonalds din Ysidro, San Diego.

XS
SM
MD
LG