Linkuri accesibilitate

Atac cu rachete asupra Odesei. Cel puțin trei persoane au fost ucise


Urmările unui atac cu rachete asupra Odesei în urma căruia cel puțin trei persoane au murit, 14 iunie 2023.
Urmările unui atac cu rachete asupra Odesei în urma căruia cel puțin trei persoane au murit, 14 iunie 2023.

Cel puțin trei persoane au fost ucise și alte 13 au fost rănite în urma unor lovituri cu rachete rusești ce au avut loc în noaptea de 13 spre 14 iunie asupra orașului port Odesa, scrie serviciul ucrainean al Europei Libere, care citează date furnizate de Comandamentul operațional „Sud”.

Potrivit sursei citate, trupele ruse au lansat patru rachete către Odesa de pe o navă din Marea Neagră.

„În urma atacului aerian și a exploziei, un centru de afaceri, o instituție de învățământ, un complex rezidențial, unități de alimentație publică și magazine din centrul orașului au fost avariate”, se arată în raportul Comandamentului operațional.

Raportul mai arată că, anterior, șase persoane au fost rănite după ce o rachetă a lovit un depozit al unuia dintre lanțurile de retail din Odesa.

„Inamicul a provocat distrugeri de 1.000 de metri pătrați și un incendiu pe o suprafață de 400 de metri pătrați. Trei angajați ai depozitului au fost uciși, șapte au fost răniți”, se arată în comunicat.

Armata a adăugat că molozul provocat de explozii este în prezent curățat, existând riscul ca și alte persoane să fie prinse sub dărâmături.

În seara zilei de 13 iunie, armata a raportat că Rusia a retras un alt transportator de rachete Kalibr în Marea Neagră, mărind presupusa salvă totală Kalibr la 20 de unități.

În noaptea de 13 iunie, Rusia a lovit și în restul Ucrainei, lansând, potrivit Forțelor Aeriene Ucrainene, 15 rachete și patru drone.

Dintre acestea, 11 rachete și o dronă au doborât forțele de apărare aeriană. În urma loviturii de la Krivoi Rog din regiunea Dnipropetrovsk, 11 persoane au fost ucise, 36 de persoane au fost rănite, 12 dintre ele se aflau în spital, zece erau în stare gravă.

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG