Linkuri accesibilitate

Atac rusesc la Nikolaev. O femeie, ucisă. 16 persoane au fost rănite


Armata rusă a atacat Nikolaev cu rachete S-300, a declarat șeful administrației militare regionale, Vitali Kim.

Bombardamentele au deteriorat infrastructura, un complex de restaurante, pavilioane de cumpărături, clădiri de locuințe și autoturisme.

„Au izbucnit incendii, măsurile de lichidare sunt în curs. În urma bombardamentelor, o femeie a murit, 16 persoane au fost rănite, trei dintre ele au primit îngrijiri în ambulatoriu”, a spus șeful regiunii.

Potrivit Serviciului de Stat de Urgență, atacul a provocat incendii pe suprafețe de 30 și 400 de metri pătrați, care au fost deja stinse.

Într-o altă zonă, incendiul a fost limitat pe o suprafață de 1.400 de metri pătrați, iar lichidarea este în curs.

În noaptea de 15 octombrie, forțele de apărare aeriană au doborât trei drone rusești Shahed-136/131 în regiunea Nikolaev.

De asemenea, forțele ucrainene au declarat că apărarea ucraineană a doborât 12 din 17 drone rusești în 12 regiuni din Nikolaev, Kiev, Odesa, Poltava, Cernigov, Kirovohrad și Cerkasî.

Între timp, în nord-estul Ucrainei au avut loc lupte grele în direcția Harkov, a raportat Statul Major al armatei ucrainene.

Armata rusă atacă regulat regiunile ucrainene cu diferite tipuri de arme: drone, rachete și rachete antiaeriene.

Conducerea Rusiei neagă că armata rusă a provocat lovituri direcționate asupra infrastructurii civile a orașelor și satelor Ucrainei, ucigând populația civilă și distrugând spitale, școli, grădinițe, instalații de alimentare cu energie și apă.

Autorităţile ucrainene şi organizaţiile internaţionale califică aceste lovituri crime de război ale Federaţiei Ruse şi subliniază că sunt intenționate.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG