Linkuri accesibilitate

Ce a rămas în urma atacului rusesc asupra mall-ului din Kremenciug


Ce a rămas în urma atacului rusesc asupra mall-ului din Kremenciug
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:39 0:00

Cel puțin 18 persoane au murit, iar alte 21 sunt în continuare dispărute, în urma atacului Rusiei de luni asupra mall-ului din Kremenciug, potrivit celui mai recent bilanț oferit de autoritățile ucrainene.

„Nu am crezut că vor lovi un mall, un loc sigur”, spune unul dintre ce peste 60 de răniți de atacul cu rachete de la Kremenciug. Cel puțin 18 oameni au murit, în timp ce 21 sunt în continuare dispăruți, a declarat marți ministrul ucrainean de Interne, Denis Monastîrskii.

Atacul a avut loc luni, la ora locală 16:00. Centrul comercial a fost lovit de Rusia cu două rachete X-22 cu rază lungă de acțiune, lansate de bombardierele Tu-22M3 care au zburat de pe aerodromul Șaikovka din regiunea Kaluga din Rusia.

Rusia neagă că a lovit cu rachete centrul comercial din orașul ucrainean Kremenciug, afirmând că a lovit un depozit de armament american și european aflat în apropiere, declanșând o explozie care a provocat un incendiu în mall.

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni marți seară pentru a discuta despre atacurile țintite ale Rusiei asupra civililor, la cererea Ucrainei.

XS
SM
MD
LG