Linkuri accesibilitate

Cel puțin 14 oameni au murit și 40 au fost răniți în atacul Rusiei asupra unui supermarket din Ucraina


Urmările unui atac cu rachete rusești asupra unui supermarket din Kostiantinivka, regiunea ucraineană Donețk, 9 august 2024.
Urmările unui atac cu rachete rusești asupra unui supermarket din Kostiantinivka, regiunea ucraineană Donețk, 9 august 2024.

Bilanțul victimelor atacului rusesc asupra unui supermarket din Kostiantinivka, un oraș din regiunea Donețk din estul Ucrainei, a crescut la 14, a declarat șeful administrației militare regionale. Alte 43 de persoane au fost rănite.

Vadim Filașchin a adăugat că trei copii sunt printre cei 14 morți, iar una dintre persoanele rănite este în stare gravă.

El a declarat Rusia a folosit o rachetă Kh-38 în atac.

„Aceasta este o altă lovitură care a vizat un loc de adunare a oamenilor, un alt act de teroare din partea rușilor”, a declarat șeful administrației militare regionale Donețk.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că lovitura a echivalat cu un atac terorist.

„Teroriștii ruși au lovit un supermarket și un oficiu poștal. Există oameni sub dărâmături. O operațiune de salvare este în curs de desfășurare și se va face totul pentru a-i salva”, a spus președintele ucrainean.

Dozens Of Casualties In Deadly Strike On Ukrainian Supermarket
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:17 0:00

Operațiunea de căutare și salvare a fost oprită temporar vineri seară, din cauza preocupărilor legate de securitate, au declarat oficialii ucraineni.

Imaginile de la fața locului au arătat fum negru ridicându-se peste ruinele cuprinse de flăcări ale supermarketului.

Forțele Moscovei dețin zone întinse din regiunea Donețk. Zonele controlate de ucraineni sunt supuse în mod regulat bombardamentelor și atacurilor aeriene rusești.

Regiunea este una dintre cele mai fierbinți zone de luptă, Rusia vizând locuri din direcția nodului logistic strategic din est, Pokrovsk.

Între timp, în Herson, armata rusă a atacat o mașină civilă cu o dronă, a raportat serviciul de presă al administrației militare regionale.

„Trupele ruse au atacat o mașină civilă de la o dronă în districtul Dnipro din Herson. Ca urmare a atacului inamic, o femeie în vârstă de 29 de ani a fost rănită de șrapnel la antebraț”, a declarat serviciul de presă.

Anterior, oficialii locali ucraineni au raportat că șase persoane au fost ucise în atacurile rusești asupra a patru regiuni în ultimele 24 de ore.

Nou pachet militar din partea SUA

Statele Unite au anunțat vineri că vor trimite Ucrainei rachete Stinger, muniție de artilerie și sisteme antiblindate, într-un nou pachet de ajutor militar, în valoare de 125 de milioane de dolari.

Ar fi cea de-a zecea tranșă de echipament pentru Ucraina de când președintele Joe Biden a semnat un pachet suplimentar, în aprilie, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.
  • 16x9 Image

    George Costiță

    A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG