Linkuri accesibilitate

Atac ucrainean cu drone, în mai multe zone din Rusia. Inclusiv lângă Moscova


Un bloc din Belgorod a fost lovit, sâmbătă 16 martie, de o rachetă ucraineană.
Un bloc din Belgorod a fost lovit, sâmbătă 16 martie, de o rachetă ucraineană.

Ucraina a lansat un atac masiv cu drone în mai multe regiuni din Rusia, inclusiv lângă Moscova. O rafinărie din zona Krasnodar a fost lovită și a izbucnit un incendiu. O dronă a lovit și o secție de votare din regiunea Zaporojie, transmite Reuters.

Moscova acuză Kievul de sabotaj electoral după seria de atacuri asupra infrastructurii ruse, una dintre cele mai importante operațiuni aeriene de pe teritoriul rus de la invadarea Ucrainei.

Vladimir Putin a promis că va pedepsi Ucraina pentru aceste atacuri.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mulțumit armatei și serviciilor de informații pentru noile „capacități cu rază lungă”, în ultimul său discurs către țară, fără a menționa atacurile intensificate în Rusia.

Ministerul Rus al Apărării a postat, duminică, pe aplicația Telegram că 17 drone au fost distruse în regiunea Krasnodar din sudul Rusiei, patru peste regiunea Moscova și alte 14 în alte șase regiuni.

„Dronele au fost neutralizate, dar un incendiu a izbucnit în urma căderii unuia dintre dispozitive”, a declarat sediul operațional al regiunii Krasnodar din sudul Rusiei, pe Telegram.

Incendiul de la rafinăria Slaviansk din Krasnodar a fost stins și nu au existat victime în urma incendiului, deși informațiile preliminare indicau că o persoană a murit în urma unui atac de cord, a spus administrația.

Roman Siniagovski, șeful districtului administrativ Slaviansk, a scris pe Telegram că lucrătorii de la rafinărie au fost evacuați și că nu există nicio amenințare pentru zonele populate din apropiere din cauza incidentului.

Rafinăria Slaviansk, aflată la aproximativ 70 km nord de Krasnodar, procesează aproximativ 4,5 milioane de tone metrice de țiței pe an, producând combustibil în principal pentru export, dar vinde și benzină pe piața internă.

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a declarat că nu au fost raportate victime sau pagube din cauza dronelor doborâte în trei districte din apropierea Moscovei.

La nord de Moscova, patru drone au fost distruse peste regiunea Yaroslavl, fără a fi raportate pagube sau răni, a declarat guvernatorul Mihail Yevraiev pe Telegram.


Într-un sat din regiunea de graniță Belgorod, un atac cu patru drone lansate de Ucraina a deteriorat liniile de electricitate și gaz, a declarat guvernatorul Viacheslav Gladkov.

Ministerul rus al Apărării a declarat că forțele ruse au doborât și 12 rachete lansate din Ucraina către regiunea Belgorod duminică.

De cealaltă parte, atacurile aeriene ruse au distrus peste noapte mai multe clădiri industriale în portul Odessa de la Marea Neagră.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Simona Cârlugea

    A intrat în echipa Europa Liberă România în mai 2023. Lucrează în presă din 1994, și a trecut prin radio, televiziune și presă scrisă.

    A condus echipa de știri de la TVR Craiova mai bine de 10 ani, apoi, alți șase ani, pe cea de la Digi24 Craiova. A colaborat cu BuletindeBucurești.ro și Factual.ro. Este specializată în investigații și urmărirea banului public.

XS
SM
MD
LG