Linkuri accesibilitate

Atacuri armate în apropiere de Frankfurt. 9 persoane au murit


Poliția a securizat zona în care au fost împușcate mai multe persoane în orașul Hanau
Poliția a securizat zona în care au fost împușcate mai multe persoane în orașul Hanau

Poliția din Hanau, un oraș de lângă Frankfurt, a anunțat, joi dimineața, că 9 persoane au murit în urma atacurilor armate din două baruri în care se fuma narghilea și că principalul suspect a fost găsit mort în locuința sa din oraș.

În locuința bărbatului din Hanau, considerat principalul suspect, a mai fost găsit un cadavru, dar poliția germană nu a oferit alte detalii,

"Nu există indicii că ar fi implicați alți suspecți. Unul dintre cei doi morți găsiți este foarte probabil făptuitorul”, a precizat poliția într-un comunicat de presă citat de Reuters.

Nu este clar motivul atacurilor în care au murit nouă persoane, iar mai multe sunt rănite.

Primul atac a avut loc într-un bar din centrul orașului Hanau în care se fumează narghilea miercuri seara, în jurul orei 22.00. De acolo, principalul suspect ar fi mers în districtul Kesselstadt, aflat la 2 km distanță, unde a deschis din nou focul într-un bar.

Ziarul Bild a scris că suspectul ar fi un cetățean german cu permis de armă de vânătoare și că în mașina sa au fost găsite reviste de muniție și arme.

Primarul din Hanau, un oraș de aproximativ 100.000 de locuitori, aflat la 20 de km distanță de centrul financiar Frankfurt, a declarat că „a fost o seară groaznică, de care ne vom aminti cu tristețe”.

XS
SM
MD
LG