Linkuri accesibilitate

Un mort și opt răniți în atacurile rusești asupra mai multor regiuni ucrainene


Bombardamentele rusești din Kostiantinivka s-au soldat cu trei răniți, potrivit unui oficial local. Fotografie de arhivă.
Bombardamentele rusești din Kostiantinivka s-au soldat cu trei răniți, potrivit unui oficial local. Fotografie de arhivă.

Ca urmare a bombardamentelor rusești asupra Ucrainei din ultima zi, o persoană a fost ucisă și opt au fost rănite în regiunile Donețk, Harkov și Nikolaev, au anunțat șefii administrațiilor regionale locale, potrivit Serviciului Ucrainean al RFE/RL.

Un bărbat a fost ucis la Petrivka, în regiunea Donețk, a declarat șeful administrației locale, Vadim Filașkin, pe Telegram, adăugând că patru persoane au fost rănite în Kostiantinivka.

„Pe 6 mai, rușii au ucis un locuitor al regiunii Donețk din Petrivka. Alte patru persoane din regiune au fost rănite în Kostiantinivka în timpul zilei”, a declarat șeful Administrației Militare Regionale.

Guvernatorul Harkovului, Oleh Sîniehubov, a declarat că trei persoane – inclusiv o fată de 16 ani – au fost rănite când o bombă aeriană ghidată a lovit satul Borova din districtul Izium.

„În satul Blizniuki, raionul Lozova, un bărbat de 55 de ani a murit într-o gospodărie ca urmare a exploziei unui dispozitiv exploziv necunoscut”, a declarat guvernatorul Sîniehubov.

Guvernatorul Hersonului, Olexandr Prokudin, a anunțat că un om a fost rănit în regiunea sa.

„Trupele ruse au vizat zone rezidențiale din așezările din regiune, în special, două clădiri înalte și 16 case private au fost avariate. O clădire administrativă, o clădire de birouri, o conductă de gaz, precum și mașini private au fost lovite”, au declarat autoritățile locale.

În regiunea Dnipropetrovsk, trupele ruse au bombardat orașul Nikopol de patru ori peste noapte, avariind o conductă de gaz, potrivit șefului regional Serghei Lisak.

Armata rusă atacă în mod regulat regiunile ucrainene cu diferite tipuri de arme. În ciuda dovezilor și mărturiilor, Moscova a negat încă de la începutul invaziei că atacurile sale vizează civilii.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG