Linkuri accesibilitate

Atacurile Israelului ucid copii într-o tabără de refugiați | Clădirea cu sediul AP din Gaza s-a prăbușit


Blocul în care se aflau birourile AP și Al Jazeera din Gaza s-a prăbușit după ce a fost lovit de o rachetă Israeliană.

Atacurile asupra Israelului și din Israel către Gaza au continuat și sâmbătă, când 10 palestinieni, majoritatea copii, au fost uciși în urma unui raid Israelian asupra unei tabere de refugiați din Gaza, transmite BBC. Un copil de cinci luni, găsit sub dărâmături, este considerat singurul supraviețuitor al acestui atac.

Ulterior, o altă rachetă lansată din Israel, a distrus un bloc de 12 etaje în care se aflau apartamente, dar și birouri ale Associated Press (AP) și Al Jazeera.

Civilii și jurnaliștii din blocul de 12 etaje doborât în raidul aerian fuseseră avertizați să îl părăsească.
Civilii și jurnaliștii din blocul de 12 etaje doborât în raidul aerian fuseseră avertizați să îl părăsească.

Potrivit Israelului, Hamas ar fi adăpostit în clădire „bunuri militare”.

Forțele Aeriene ale Israelului au transmis, pe Twitter, că civilii din clădire au fost avertizați în avans și au avut timp să plece. Un jurnalist AP citat de Reuters a confirmat distrugerea clădirii și a spus că angajații AP erau în siguranță, dar în stare de șoc.

Suntem șocați și îngroziți că armata Israelului a avut drept țintă și a distrus o clădire în care se afla birourile AP și ale altor organizații de știri din Gaza”, a spus președintele AP, Gary Pruitt, într-o declarație. „Din cauza evenimentelor de azi, lumea va ști mai puțin despre ce se întâmplă în Gaza”, a adăugat acesta.

De cealaltă parte, Hamas a continuat, sâmbătă, atacurile cu rachete către Israel, în care un bărbat din Tel Aviv a fost ucis. Israelul spune că de la izbucnirea violențelor, luni, din Gaza către Israel au fost lansate circa 2,300 de rachete.

Cele mai multe dintre acestea sunt interceptate și distruse în aer de sistemul anti-rachetă Iron Dome al Israelului, dar unele reușesc să ajungă la sol.

Racheta lansată din Gaza a ucis un bărbat de 50 de ani care se afla în locuința lui. Ramat Gan, Tel Aviv.
Racheta lansată din Gaza a ucis un bărbat de 50 de ani care se afla în locuința lui. Ramat Gan, Tel Aviv.

Forțele Israeliene sunt în alertă și cu privire la amplificarea tensiunilor în Cisiordania.

Medicii palestinieni citați de Reuters spun că cel puțin 139 de persoane, inclusiv 39 de copii, au fost uciși în Gaza cu începere de luni.

Egiptul a trimis ambulanţe în Gaza, pentru a prelua răniții și a-i transporta în spitale din această țară.

Cinci lucruri despre conflictul din Gaza
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:51 0:00

Câteva mii de oameni au manifestat sâmbătă la Sydney şi alte câteva sute la Melbourne împotriva raidurilor israeliene din Gaza.

Sâmbătă este ziua în care palestinienii comemorează ceea ce numesc al-Nakba (Catastrofa), momentul în care Israelul a devenit stat, în 1948.

Este așteptată amplificarea eforturilor internaționale de oprire a atacurilor, odată cu sosirea în zonă a trimisului Statelor Unite, Hady Amr.

  • 16x9 Image

    Carmen Valică

    A început să lucreze în presă în 2000, când studia încă jurnalismul la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Pasionată de radio, Carmen s-a mutat la București în 2004, când s-a alăturat redacției în limba română a BBC World Service. După închiderea acesteia a lucrat la Radio România Actualități iar apoi, timp de cinci ani, s-a dedicat comunicării și relațiilor publice. A revenit în presă în 2020 iar din ianuarie 2021 s-a alăturat echipei Europa Liberă România.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG