Linkuri accesibilitate

Au fost publicate rezultatele de la Bacalaureat 2023


S-au publicat notele la examenul de Bacalaureat 2023, la centrele de examen și online.

Notele de la examenul de Bacalaureat au fost publicate pe 3 iulie pe pagina de internet a Ministerului Educației și la centrele de examen. Numele candidaților sunt anonimizate, iar căutarea notei se face prin introducerea codului candidatului primit la examen.

Probele de competențe lingvistice și digitale nu s-au susținut, ci au fost echivalate cu mediile din liceu la disciplinele respective.

Elevii nemulțumiți de rezultatele obținute pot depune contestații în cursul zilei de 3 iulie, între orele 12.00 și 18.00. Rezultatele finale la BAC 2023 vor fi publicate pe 7 iulie.

Pentru a fi declarat promovat la Bac, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească simultan trei condiții:

  • să-și fi echivalat sau recunoscut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • să obţină media generală 6 (cel puţin) la probele scrise.

Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan aceste condiții, precum şi candidaţii care nu s-au prezentat la toate probele de examen, sunt declaraţi „respinşi”.

Europa Liberă România e pe Google News. Vă puteți abona AICI.
  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Ce înseamnă rezultatul alegerilor din Slovacia
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:52 0:00
XS
SM
MD
LG